Samsung: az újratervezés a kiút


A Samsung igyekezett felvenni az Apple által elé dobott kesztyűt, és ők is beperelték ellenlábasukat ahol csak lehetett. Az általuk korábban felajánlott kompromisszumot az almás cég nem fogadta el, így most megpróbálnák áttervezni a Galaxy okostelefonokat, hogy ne legyen velük probléma.

Mint ismeretes, az Apple Ausztráliában elérte a Galaxy Tab 10.1 tablet ideiglenes betiltását, pontosabban megakadályozta annak piacra kerülését. Ezt követően egy német bíróság rendelt el tilalmat a talán jobb sorsra érdemes táblagépre, illetve Hollandiában tiltólistára kerültek a cég Galaxy okostelefonjai. Az ok minden esetben az Apple szabadalmainak, mintaoltalmainak megsértése volt.

A Samsung “nincs más hátra, mint előre” alapon visszaperelt, ahol csak tudott, de nyilván ők is belátták, hogy erre azért nem lehet alapozni, valahogy muszáj lesz piacra dobni a készülékeiket. Annál is inkább, mert a legutóbbi pénzügyi jelentésnél kiderült, az okostelefonok eladása jelenleg a legsikeresebb részlege a koreai székhelyű vállalatnak.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a Samsung az érintett készülékek új verzióival kerülné ki az óriási veszteséggel fenyegető helyzetet. A Galaxy S, Galaxy S II Galaxy Ace modelleket újratervezik, azaz eltávolítják belőlük azokat a megoldásokat, amelyek az Apple szerint az ő szellemi tulajdonukat képezik. Így reményeik szerint Hollandiában is eladhatóvá válnak a ketyerék.

Ha ezzel sikerül végre kereskedelmi forgalomba hozni a termékeiket, azzal nagy kő zuhanhat le a Samsung-vezetés szívéről. De ez még mindig csak az első lépés, jónéhány bíróságon kell még dűlőre vinni a dolgot, ami továbbra sem ígérkezik egyszerű feladatnak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az eddigi leghosszabb James Bond-mozi lesz a Nincs idő meghalni
Friss értesülések szerint 163 perces lesz az áprilisban debütáló új Bond-film, amely az utolsó lesz Daniel Craiggel.
Nagyvonalú a GOG új pénzvisszafizetési rendszere
A vásárlás utáni harminc napban el lehet állni a vételtől.
Milliárdnyi eszközt érintő Wi-Fi sebezhetőséget csípett el az Eset
A legtöbb gyártó szerencsére már kiadta a szükséges patch-et készülékeire.
Holnap megmutatják az androidos telefont, melyet 2020 etalonjának gondol a Vivo
Pénteken mutatja be Kínában a Vivo idei koncepciótelefonját, a Vivo APEX 2020-at. A gyártó úgy gondolja, hogy a készülék megtestesíti azt, amit innovációnak nevezünk 2020-ban a...
Megjelenési dátumot kapott a The Wonderful 101: Remastered
Május második felében érkezik a PlatinumGames játékának újrahangszerelt változata, három új platformra.

További tech hírek >>