Szabadalmi perben az Amazon


Hiába, ez az új módi, a szabadalomtrollok az új Kindle Fire érkezését se nézték ölbe tett kézzel. Egy kifejezetten szabadalmak gyűjtésére szakosodott cég azt állítja, az Amazon táblagépében több olyan megoldás is van, amiért licencdíj jár nekik.

Az Acacia Research a legkülönfélébb szabadalmak megvásárlásával keresi a parizerre valót, érdemes vetni egy pillantást a honlapjukon található, igen impozáns listára: az egészségügytől a távközlésig mindenféle területen jelen vannak. A jogok begyűjtése mellett az azokat - szerintük - jogtalanul használók perbe fogása a fő profiljuk, és ezúttal az Amazont találták meg maguknak.

A cég tech körökben már igen jól ismert Smartphone Technologies nevű divíziója azt állítja, a nemrég piacra dobott Kindle Fire tabletben és a Kindle e-olvasókban az általa birtokolt megoldások közül többet is felfedezett. A szerzői jogokkal és szabadalomtrollokkal szívesen foglalkozó Techdirt.com öt, egyébként anno a Palmtól megvásárolt szabadalmat sorol fel, köztük található naptárkezelésre vonatkozó, illetve energiatakarékos Bluetooth-megoldás is.

A Techdirt cikkéből mindegyik kérdéses szabadalom elérhető és megtekinthető a Google Patents szolgáltatás jóvoltából.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

10 éve mutatták be az első iPadet, a "nagy iPhone-t"
2010. január 27-én olyat láthattak az Apple-rajongók, amit előtte soha: Steve Jobs kiállt színpadra és bemutatta a cég első – és sokak által nagyon furcsának tartott –...
Az iPhone 11 legyőzte fotózásban az iPhone XS Maxet
A DxOMark tesztjén jobbnak bizonyult a tavalyi csúcsmodellnél az idei alapmodell.
Innovációs díjat nyert Wi-Fi 6-os modellekkel erősített a TP-Link
A TP-Link három új AX-es Deco Mesh terméket mutatott be az idei CES-en, ezek közül az egyik még Innovációs Díjat is nyert.
Kobe Bryant-re emlékeznek az egyik legismertebb kosárlabdás videojátékban
Az egyik legismertebb és legnépszerűbb sportjáték, az NBA 2K20 töltőképernyőjén a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant-re emlékeznek a szoftver fejlesztői.
NBA 2K20 – Kobe Bryant előtt tisztelegnek a játék fejlesztői és a játékosok egyaránt
Tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Kobe Bryant, aki előtt most az NBA 2K20 fejlesztői is tisztelegnek, természetesen a játékon belül.

További tech hírek >>