Szabadalmi perben az Amazon


Hiába, ez az új módi, a szabadalomtrollok az új Kindle Fire érkezését se nézték ölbe tett kézzel. Egy kifejezetten szabadalmak gyűjtésére szakosodott cég azt állítja, az Amazon táblagépében több olyan megoldás is van, amiért licencdíj jár nekik.

Az Acacia Research a legkülönfélébb szabadalmak megvásárlásával keresi a parizerre valót, érdemes vetni egy pillantást a honlapjukon található, igen impozáns listára: az egészségügytől a távközlésig mindenféle területen jelen vannak. A jogok begyűjtése mellett az azokat - szerintük - jogtalanul használók perbe fogása a fő profiljuk, és ezúttal az Amazont találták meg maguknak.

A cég tech körökben már igen jól ismert Smartphone Technologies nevű divíziója azt állítja, a nemrég piacra dobott Kindle Fire tabletben és a Kindle e-olvasókban az általa birtokolt megoldások közül többet is felfedezett. A szerzői jogokkal és szabadalomtrollokkal szívesen foglalkozó Techdirt.com öt, egyébként anno a Palmtól megvásárolt szabadalmat sorol fel, köztük található naptárkezelésre vonatkozó, illetve energiatakarékos Bluetooth-megoldás is.

A Techdirt cikkéből mindegyik kérdéses szabadalom elérhető és megtekinthető a Google Patents szolgáltatás jóvoltából.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Már a polcokon van a HyperX legújabb billentyűzete
A 1,5 kilogrammos Alloy Elite 2 lineáris kapcsolókkal és doubleshot PBT kupakokkal érkezik.
Hyper Scape – Brutális iramban veszti az érdeklődőket a Ubisoft új battle royale játéka
A Ubisoft nemrég mutatta be Hyper Scape című játékát, melynek a kezdeti lelkesedés ellenére nem igazán sikerült megragadni az embereket.
"Arcade" nosztalgiakonzolt mutatott be a Sega
Az Astro City Mini a játéktermekből ismerős nagy testvér kicsinyített mása, 36 játékkal a fedélzetén.
Évente 2,2 milliárd dollárt spórolhat az Apple azzal, hogy lecseréli az Intel processzorait
Nem csak teljesítménybéli haszna lehet annak, hogy az Apple a saját processzorait szereli a Macekbe az Intel chipjei helyett: óriási mennyiségű pénzt spórolhat meg vele a cupertinói cég....
WWE 2K Battlegrounds – Kiderült, mikor érkezik a 2K legújabb WWE játéka
A 2K nem is olyan régen jelentette be a WWE 2K Battlegrounds érkezését, most pedig azt is elárulták, pontosan mikor jön a játék.

További tech hírek >>