Szertehagyott USB-k a falban


Mégy az utcán, és egyszercsak felfedezed, hogy egy USB csatlakozó lóg ki az egyik ház falából. Mire gondolnál? Rádugnád valamidet, hogy megtudd, mit keres az ott?

Egyelőre még csak New Yorkban vannak ilyen installációk, de hamarosan megjelenhetnek mindenhol világszerte. Az ötlet egy német dizájnertől, Aram Bartholltól származik, és alapvetően offline, anonim peer to peer fájlcserélő eszközöknek szánja a 'Dead Drop'-okat.

Bárki rácsatlakoztathatja a gépét ezekre a kilógó USB-csatlakozókra, és otthagyhat vagy elvihet adatokat róla.

A pasi a múlt héten tette közzé az ötletét, amit elég nagy érdeklődés övezett. Ezért bátorít mindenkit, hogy a környékén helyezzen el hasonló Dead Drop-okat, és küldje el neki a pontos helyet, illetve pár fotót.

Vajon itthon is megcsinálja valaki? És vajon hány napon belül verik szét?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>