Táblagép vagy e-olvasó?


Bár a tavalyi év a tabletek diadalmenetéről szólt, az idei meg pláne, friss statisztikák szerint az e-readerek is ijesztő ütemben hódítanak. Ti melyik kütyüre szavaztok?

A Pew Internet nemrég közzétett, amerikai felhasználói szokásokat vizsgáló kutatása szerint az elmúlt két negyedév alatt megduplázódott az e-reader tulajdonosok száma. Mint az elemző cég alábbi táblázata jelzi, az e-könyv olvasók növekedése szépen felgyorsult, és már a táblagépekre is rávert pár százalékot. Annak ellenére, hogy a kategória létrejötte óta az Apple kapott jó néhány konkurenst.

A következő táblázatból nagyon szépen látszik, hogy bár hatalmas hype övezi a tableteket és e-olvasókat (főleg előbbit), de még mindig nagyon fiatal szegmensről van szó, melynek lemaradása más kütyükhöz képest egyelőre jelentős. A trendek alapján persze az jósolható, hogy nem lesz ez így sokáig.

A piackutatás kitér arra is, hogy viszonyul a két ketyere egymáshoz. A kutatásban megkérdezett felnőttek 9 %-a rendelkezik csak e-olvasóval, 5 % pedig csak táblagéppel, csupán 3 % szerezte be mindkettőt.

Tovább vizsgálva az adatokat kijelenthető, hogy az e-olvasó tulajok nagyobb része köszöni, jól elvan készülékével, míg a tablettulajdonosok cirka fele beszerzett egy e-readert is. Holott elvileg a táblagép is alkalmas e-könyvek olvasására, több tekintetben praktikusabb is. (Valószínű, hogy a tablettulajdonosok döntő része igazi tech őrült kocka még mindig, akik szívesen szerzik be az újdonságokat.) A Pew Internet kutatása elérhető itt, illetve PDF-ben letölthető innen.

Ti melyik kütyüre voksoltok, melyik felel meg leginkább az igényeiteknek?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Majdnem kész az orosz koronavírus-vakcina – állítja a védelmi minisztérium
Az egyik koronavírus-vakcinával megkezdte a klinikai kísérletek utolsó szakaszát az orosz védelmi minisztérium és a Gamalej Nemzeti Kutatóközpont – jelentették be Moszkvában. A...
Zenére jobban esik: személyre szabott válogatással segít a Spotify az edzésben
Új szolgáltatást bocsát útjára a nagy zenestreaming szolgáltató: egyénre szabott lejátszási listát készít az edzésekhez
Ghost of Tsushima – Trailer Japánból, szeretettel
A Ghost of Tsushima japán trailere meglehetősen autentikusra sikerült, és még nehezebbé teszi a várakozást a játék megjelenéséig.
A telefontöltők nagy többsége nem felel meg az európai előírásoknak
De a biciklis gyerekülések és az elektromos közlekedési eszközök is veszélyesek.
A Ubisoft tisztogat, három vezető beosztású dolgozó is lemondott
A szexuális zaklatások és munkahelyi visszaélések utáni vizsgálódás következtében újabb három ember mondott le posztjáról.

További tech hírek >>