Táblagép vagy e-olvasó?


Bár a tavalyi év a tabletek diadalmenetéről szólt, az idei meg pláne, friss statisztikák szerint az e-readerek is ijesztő ütemben hódítanak. Ti melyik kütyüre szavaztok?

A Pew Internet nemrég közzétett, amerikai felhasználói szokásokat vizsgáló kutatása szerint az elmúlt két negyedév alatt megduplázódott az e-reader tulajdonosok száma. Mint az elemző cég alábbi táblázata jelzi, az e-könyv olvasók növekedése szépen felgyorsult, és már a táblagépekre is rávert pár százalékot. Annak ellenére, hogy a kategória létrejötte óta az Apple kapott jó néhány konkurenst.

A következő táblázatból nagyon szépen látszik, hogy bár hatalmas hype övezi a tableteket és e-olvasókat (főleg előbbit), de még mindig nagyon fiatal szegmensről van szó, melynek lemaradása más kütyükhöz képest egyelőre jelentős. A trendek alapján persze az jósolható, hogy nem lesz ez így sokáig.

A piackutatás kitér arra is, hogy viszonyul a két ketyere egymáshoz. A kutatásban megkérdezett felnőttek 9 %-a rendelkezik csak e-olvasóval, 5 % pedig csak táblagéppel, csupán 3 % szerezte be mindkettőt.

Tovább vizsgálva az adatokat kijelenthető, hogy az e-olvasó tulajok nagyobb része köszöni, jól elvan készülékével, míg a tablettulajdonosok cirka fele beszerzett egy e-readert is. Holott elvileg a táblagép is alkalmas e-könyvek olvasására, több tekintetben praktikusabb is. (Valószínű, hogy a tablettulajdonosok döntő része igazi tech őrült kocka még mindig, akik szívesen szerzik be az újdonságokat.) A Pew Internet kutatása elérhető itt, illetve PDF-ben letölthető innen.

Ti melyik kütyüre voksoltok, melyik felel meg leginkább az igényeiteknek?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ezekkel a mobilokkal készülhet az MWC-re a Sony
Több 5G-s okostelefont is visz az idei, Barcelonában tartott rendezvényre a Sony.
Digitális adót tervez Csehország, Trump válaszlépéssel fenyeget
Az adó olyan amerikai cégeket érintene mint a Google, Facebook, Amazon vagy az Apple.
Hatórás űrsétát hajtottak végre a Nemzetközi Űrállomáson
Több mint hatórás sikeres űrsétát hajtott végre szombaton a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két asztronautája, a küldetés során megszüntették a szivárgást a sötét anyag és...
A világon ötödikként ültettek be egy új eszközt Szegeden egy idős, Parkinson-kórban szenvedő betegnek
Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában elsőként...
Mégis frissülhet Android 10-re a Samsung Galaxy S8 és Note 8?
Hivatalosan még nem erősítette ezt meg a Samsung, de idén mégis befuthat az Android 10 a régebbi csúcsmodellekre.

További tech hírek >>