Terminátor macska


Oscar az első macska, aki bionikus lábakat kapott elvesztett praclijai helyett. A jelek szerint teljesen jól működnek a pótvégtagok, a műtét óta vígan rohangál a kis házikedvenc.

A színe hozott némi balszerencsét Oscarnak, de végül jól alakult a történet, még világhírre is szert tett a kis jószág. Háromnegyed éve történt, hogy elaludt egy búzamezőn, és egy kombájn hasított el fölötte, ami levágta a két hátsó lábának alsó részeit. Az állatorvosa, Peter Haworth felvette a kapcsolatot egy másik szakemberrel, Noel Fiztpatrickkel, aki éppen egy vadonatúj technológián, bionikus macskalábakon dolgozott. Arra jutottak a konzultáció során, hogy Oscar pont ideális jelölt lenne első tesztalanynak. Először megoperálták, és fémet építettek a csont helyére, amit szerencsére befogadott a test, és nem fertőződött el.

##209865##

Mikor begyógyultak a sebek, Oscar lábára erősítették a művégtagokat, amiknek a végére rugalmas anyagot tettek, hogy természetesebben tudjon mozogni. A doki annyira odafigyelt a részletekre, hogy nem akart barna műlábat tenni a fekete cicára, ezért fekete ragasztóval borított be a gumit.

Amint a videón is látszik, Oscar az első perctől kezdve teljesen jól tudja használni az új lábakat. Úgy néz ki, még tévészerepet is kap, méghozzá a BBC hamarosan induló "A bionikus állatorvos" című dokumentumfilm-sorozatában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.
Hollywood a négy fal között: 3+1 új tévével venné be a nappalikat a Panasonic
Három új OLED-televíziót is bejelentett most kezdődött expóján a Panasonic. A cél közös: hollywoodi moziélményt tenni a fogyasztók szeme elé.
Sekiro: Shadows Die Twice – Íme egy újabb boss
A Sekiro: Shadows Die Twice rövidke trailerében egy újabb boss-szal, bizonyos Lady Butterfly-jal ismerkedhetünk meg.
Mindent lefed a Qualcomm új 5G-s modeme
Bemutatta legújabb rádiós modemét a Qualcomm. A dél-kaliforniai tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is...

További tech hírek >>