Terminátor macska


Oscar az első macska, aki bionikus lábakat kapott elvesztett praclijai helyett. A jelek szerint teljesen jól működnek a pótvégtagok, a műtét óta vígan rohangál a kis házikedvenc.

A színe hozott némi balszerencsét Oscarnak, de végül jól alakult a történet, még világhírre is szert tett a kis jószág. Háromnegyed éve történt, hogy elaludt egy búzamezőn, és egy kombájn hasított el fölötte, ami levágta a két hátsó lábának alsó részeit. Az állatorvosa, Peter Haworth felvette a kapcsolatot egy másik szakemberrel, Noel Fiztpatrickkel, aki éppen egy vadonatúj technológián, bionikus macskalábakon dolgozott. Arra jutottak a konzultáció során, hogy Oscar pont ideális jelölt lenne első tesztalanynak. Először megoperálták, és fémet építettek a csont helyére, amit szerencsére befogadott a test, és nem fertőződött el.

##209865##

Mikor begyógyultak a sebek, Oscar lábára erősítették a művégtagokat, amiknek a végére rugalmas anyagot tettek, hogy természetesebben tudjon mozogni. A doki annyira odafigyelt a részletekre, hogy nem akart barna műlábat tenni a fekete cicára, ezért fekete ragasztóval borított be a gumit.

Amint a videón is látszik, Oscar az első perctől kezdve teljesen jól tudja használni az új lábakat. Úgy néz ki, még tévészerepet is kap, méghozzá a BBC hamarosan induló "A bionikus állatorvos" című dokumentumfilm-sorozatában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Mortal Kombat még mindig a videojátékok csúcsa
Az előzetes alapján az új rész visszaül a trónra. A nevét még az is ismeri, aki soha életében nem játszott.
A mobilfotózás királya lett a Samsung Galaxy S10 5G
A DxOMark szerint a Samsung Galaxy S10 5G a világ legjobb mobilfényképezője.
Óriási akkumulátorral jön egy olcsó androidos telefon
Áprilisban mutathatja be a kínai Vivo az Y17-es készülékét, amihez egy szabad szemmel is jól látható méretű akkumulátor társul majd.
Új előzetest kapott a Hobbs & Shaw
Akció, humor, száguldás: megérkezett a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készülő Halálos iramban spinoff második előzetese.
Command & Conquer Remastered – Kaptunk egy képet ízelítőnek
A Command & Conquer Remastered csapata kiadott egy képet a játék egyik épületéről, ami ismerős lehet az eredeti program átvezető videóiból.

További tech hírek >>