Terminátor macska


Oscar az első macska, aki bionikus lábakat kapott elvesztett praclijai helyett. A jelek szerint teljesen jól működnek a pótvégtagok, a műtét óta vígan rohangál a kis házikedvenc.

A színe hozott némi balszerencsét Oscarnak, de végül jól alakult a történet, még világhírre is szert tett a kis jószág. Háromnegyed éve történt, hogy elaludt egy búzamezőn, és egy kombájn hasított el fölötte, ami levágta a két hátsó lábának alsó részeit. Az állatorvosa, Peter Haworth felvette a kapcsolatot egy másik szakemberrel, Noel Fiztpatrickkel, aki éppen egy vadonatúj technológián, bionikus macskalábakon dolgozott. Arra jutottak a konzultáció során, hogy Oscar pont ideális jelölt lenne első tesztalanynak. Először megoperálták, és fémet építettek a csont helyére, amit szerencsére befogadott a test, és nem fertőződött el.

##209865##

Mikor begyógyultak a sebek, Oscar lábára erősítették a művégtagokat, amiknek a végére rugalmas anyagot tettek, hogy természetesebben tudjon mozogni. A doki annyira odafigyelt a részletekre, hogy nem akart barna műlábat tenni a fekete cicára, ezért fekete ragasztóval borított be a gumit.

Amint a videón is látszik, Oscar az első perctől kezdve teljesen jól tudja használni az új lábakat. Úgy néz ki, még tévészerepet is kap, méghozzá a BBC hamarosan induló "A bionikus állatorvos" című dokumentumfilm-sorozatában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.
Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.

További tech hírek >>