Touch Wii


Egy amerikai kutató Johnny Chung Lee, akit a Microsoft alkalmaz, fedezte fel, hogy a Wii kontrollert nagyon is hasznosan lehet alkalmazni, ha egy interaktív projektort akarunk. A technika lényege nagyon egyszerű. A Wii kontroller helyzetét egy infraled-es érzékelő juttatja el a Wii-be. Mivan, ha a LED-et mozgatjuk míg a kontroller fix? Gyakorlatilag ugyanazt a hatást érjük el, de egy infraleddel ellátott tollat mégis csak egyszerűbb kezelni, mint egy kontrollert. Az utóbbit Bluetooth-on csatlakoztatjuk a számítógépünkhöz (nem minden Bluetooth készülékkel sikerülhet, de a legtöbbel igen), letöltjük a programozó által készített szoftvert és máris alkalmazható a projektor által kivetített kép, mint egy érintőképernyő. Két tollal már jó néhány okos kis trükkre is képesek lehetünk.

##137604##

Gondolkoztatok azon, hogy mi lehet a fényképen a lefotózott alak mögött ami nem látszódik tisztán? Bezzeg, ha mögé nézhetnétek. Nos, ha a wii érzékelőjét (ami két infraled-et tartalmaz!!) hozzáillesztjük, mondjuk a baseball sapkánk siltjéhez, akkor akár ezt is megtehetjük. Természetesen csak az olyan "képeknél" és programoknál amiket szintén ez a programozó fejleszt. A videón bemutatja, hogy milyen élményben lehet része annak, aki ezt kipróbálja. Higgyétek el, ilyet még nem láttatok. Ez valóban "varázslatos"!

##137606##

Az egésznek az előnye, hogy tényleg olcsóbb mint a hagyományos megoldások. Nem tudom, például, hogyan lehetne ezzel mondjuk CS-zni, de a Red Alert 3-al már szívesebben tolnám a falra vetített változatban. Kicsit olyan generális feeling lehet.
" ... a tábornok pedig a parancsnoki szobában adja ki az utasításokat a csatamezőn, amit műholdakkal folyamatosan nyomon követ. Amikor oldalra tolja a gépet és látja közeledni az ellenséges csapatokat azonnal kijelöli csapatait és ... "

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiterjesztett valóság szemüveget készít a Facebook
A társaság erősítheti a fejlesztéseit a területen, mert egy exkluzív partnerre tett szert.
Nanodrónokat vethet be a bűnüldözésben az EU
Retteghetnek a maffiózok: a mindössze 33 grammos apróságok akár 2 kilométerre is el tudnak repülni.
A szülők 28 százaléka aggódik a káros online tartalmak miatt
A 7–12 éves korú gyermeket nevelő szülők több mint egynegyede az erőszakos vagy szexuális tartalmaktól fél.
Az Androméda-törzs [filmkritika]
Újabb klasszikus vírusfilmet vettünk elő. Michael Crichton, a Westworld írójának látomása ma is érvényes kérdéseket vet fel.
Évtizedes mélypont felé száguld a mobilpiac
A CCS Insight szerint 250 millió okostelefonnal kevesebb fogyhat idén, mint tavaly.

További tech hírek >>