Travelling without moving


Az utóbbi pár évben rengeteg változáson ment át a keresőóriás virtuális földgömbje, mely véleményem szerint mostanra, az 5. verzió által lett a világ legtökéletesebb térképes programja.

Elsőként a 3D-s megjelenítést emelném ki az újítások közül, mely az új verzióban már tényleg úgy néz ki, mintha csak egy terepasztalon böngészne a kíváncsiskodó. Többek között New York, Róma (főleg a  Vatikán), Párizs, Barcelona, Sydney és a nagyobb városok kaptak térbeli nézetet, ám ahogy körülnéztem a mi kis hazánkban, Budapest néhány kerületének híresebb épületei és középületei is 3D-ben pompáznak. Méghozzá oly módon, hogy akár körbe is bandukolhatunk az egyes épületek között, mintha ott lennénk. Tisztára, mint a Sim City című városépítős játékban.

További újítás, az egyes területek történelmi nézete, mely azt a célt szolgálja, hogy megnézhessük lakóterületünket egyes időszakaszokban, hogy hogyan is nézett ki, milyen fejlődésen ment keresztül. Ez utóbbi funkció természetesen csak azokra a területekre vonatkozik, ahol vannak régebben készült felvételek a területről. Ám ha vannak, akkor évtizedekre visszamenőleg is ellenőrizhetjük a terület fejlődését, vagy akár a hanyatlását is.

Egyéb érdekességként még a Mars és a Hold felfedezését említeném meg, melyet egy kattintással elérhetünk a Google Earth 5-ös verziójában. E két égitesten olyan érdekességeket találhatunk, mint az űrszondák landolási zónáit, felvételeket az égitestek felületéről, illetve a holdon megtalálható Neil Armstrong landolási helyszíne, ahogy az összes őt követő asztronautái is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>