Travelling without moving


Az utóbbi pár évben rengeteg változáson ment át a keresőóriás virtuális földgömbje, mely véleményem szerint mostanra, az 5. verzió által lett a világ legtökéletesebb térképes programja.

Elsőként a 3D-s megjelenítést emelném ki az újítások közül, mely az új verzióban már tényleg úgy néz ki, mintha csak egy terepasztalon böngészne a kíváncsiskodó. Többek között New York, Róma (főleg a  Vatikán), Párizs, Barcelona, Sydney és a nagyobb városok kaptak térbeli nézetet, ám ahogy körülnéztem a mi kis hazánkban, Budapest néhány kerületének híresebb épületei és középületei is 3D-ben pompáznak. Méghozzá oly módon, hogy akár körbe is bandukolhatunk az egyes épületek között, mintha ott lennénk. Tisztára, mint a Sim City című városépítős játékban.

További újítás, az egyes területek történelmi nézete, mely azt a célt szolgálja, hogy megnézhessük lakóterületünket egyes időszakaszokban, hogy hogyan is nézett ki, milyen fejlődésen ment keresztül. Ez utóbbi funkció természetesen csak azokra a területekre vonatkozik, ahol vannak régebben készült felvételek a területről. Ám ha vannak, akkor évtizedekre visszamenőleg is ellenőrizhetjük a terület fejlődését, vagy akár a hanyatlását is.

Egyéb érdekességként még a Mars és a Hold felfedezését említeném meg, melyet egy kattintással elérhetünk a Google Earth 5-ös verziójában. E két égitesten olyan érdekességeket találhatunk, mint az űrszondák landolási zónáit, felvételeket az égitestek felületéről, illetve a holdon megtalálható Neil Armstrong landolási helyszíne, ahogy az összes őt követő asztronautái is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi az e-mailje? Hol dolgozik? Ki a főnöke? 8253 ember adata szivárgott ki a UNICEF-től
Több mint nyolcezer felhasználó személyes adatait küldték el véletlenül az UNICEF-nél. Bocsánatot kértek, és állítólag már orvosolták is a hibát.
Aki karon lőtte magát, hogy kutathasson – 126 éve született Szent-Györgyi Albert
Még időskorában is rendkívül aktív volt Szent-Györgyi Albert, a rák ellenszerét is kutatta, hogy segíteni tudjon az emberiségen. A magyar tudós szeptember 16-án született, rá...
A posta nevében küldött sms-sel próbálkoznak adathalászok
Az üzenetben azzal kecsegtetnek, hogy mobiltelefont nyerhet, aki gyorsan reagál.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.

További tech hírek >>