Tudom már mi hiányzott… VIDEÓ


… a Star Wars azon filmkockáiról, amikor a bátor űrrenegátok belépnek a kettősnapú Tatuin késdobálójába. Naná, hogy a pincér droidok között lehetett volna néhány billiárdot játszó robot is. Mondjuk olyan, mint ez.

A mindössze néhány emberből álló, Poolshark névre hallgató „tudós” csapat a minap bejelentette, hogy elkészült PR2, a pool-t játszó robot. A tökéletesen kidolgozott hardware-t egy nyílt forráskódú szoftver irányítja, melyet FastFiz-nek hívnak a hozzáértők. Ez a program egyébként nem nagyon csinál mást, mint a robot nagyfelbontású kamerái által küldött képi jelet mindenféle algoritmusokká fordítja az „agyában” és az önmagának felajánlott lehetőségek közül kiválasztja a számára legoptimálisabbat.

##208000##

Valahogy így tudom elképzelni, ugyanis nem nagyon vagyok ott robotikában, de Blackbird barátunk úgyis kijavít, ha nagy badarságot írtam. A lényeg az, hogy a fenti videón is láthatjátok, PR2 az egyik szituban egy igen „kockázatos” lökést választ, de sikerül neki a kocc, a golyó lyukba megy, mindenki örül. Utána viszont, kegyetlenül elbaltáz egy rettentően egyszerű helyzetet a sárga lasztival, amit nem is igazán értek. Lehet, hogy megártott neki a sok sör?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felkészült a One UI-ra a Samsung böngészője
A Samsung böngészőjének bétája már One UI felületet és sötét módot is kínál.
Még 5G sincs nagyon, de Trump már 6G-re váltana
Az Egyesült Államok elnöke szokásosan a Twitteren üzente meg, mit vár az amerikai vállalatoktól. Annak ellenére, hogy a kívánsága egyelőre inkább sci-fi, mint rövid távon...
Apex Legends – A PlayStation Plus előfizetőknek extra tartalom jár
Exkluzív Apex Legends kinézetekkel és bannerekkel gazdagodhatnak a PlayStation Plus előfizetői, a csomag összesen hat tárgyat tartalmaz.
Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében
A Gl411b tömege a Föld háromszorosa, a Naprendszertől pontosan nyolc fényévnyire kering. A Genfi Egyetem kutatói bukkantak rá.
A Noctua teljes vállszélességgel beállt a Socket AM4 mögé
A nagynevű gyártó számos, már piacon lévő hűtési megoldása kapott AMD Ryzen rendszerekhez való rögzítőket.

További tech hírek >>