Tudom már mi hiányzott… VIDEÓ


… a Star Wars azon filmkockáiról, amikor a bátor űrrenegátok belépnek a kettősnapú Tatuin késdobálójába. Naná, hogy a pincér droidok között lehetett volna néhány billiárdot játszó robot is. Mondjuk olyan, mint ez.

A mindössze néhány emberből álló, Poolshark névre hallgató „tudós” csapat a minap bejelentette, hogy elkészült PR2, a pool-t játszó robot. A tökéletesen kidolgozott hardware-t egy nyílt forráskódú szoftver irányítja, melyet FastFiz-nek hívnak a hozzáértők. Ez a program egyébként nem nagyon csinál mást, mint a robot nagyfelbontású kamerái által küldött képi jelet mindenféle algoritmusokká fordítja az „agyában” és az önmagának felajánlott lehetőségek közül kiválasztja a számára legoptimálisabbat.

##208000##

Valahogy így tudom elképzelni, ugyanis nem nagyon vagyok ott robotikában, de Blackbird barátunk úgyis kijavít, ha nagy badarságot írtam. A lényeg az, hogy a fenti videón is láthatjátok, PR2 az egyik szituban egy igen „kockázatos” lökést választ, de sikerül neki a kocc, a golyó lyukba megy, mindenki örül. Utána viszont, kegyetlenül elbaltáz egy rettentően egyszerű helyzetet a sárga lasztival, amit nem is igazán értek. Lehet, hogy megártott neki a sok sör?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Robotizált tehénistállót adtak át Kocson
Az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.
Korai karácsonyi vásárlást javasol a Posta
A Magyar Posta közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az online vásárláskor vegyék figyelembe a webáruház által jelzett szállítási időt és a vámszabályok ismeretében...
Szerzői jogsértésnél nem elég egy családtagra hivatkozni
Ha olyan fájlt töltünk fel, melynek jogaival nem mi rendel­ke­zünk, akkor nem elég egy velünk egy háztartásban lakóra hivatkozni.
10 GB RAM-mal érkezhet a Xiaomi Mi Mix 3
A Xiaomi új okostelefonja nem csak 10 GB RAM-ot rejthet, de 5G-s is lehet.
Nem megy a YouTube? Akkor jöhet a pornó
Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.

További tech hírek >>