Tudom már mi hiányzott… VIDEÓ


… a Star Wars azon filmkockáiról, amikor a bátor űrrenegátok belépnek a kettősnapú Tatuin késdobálójába. Naná, hogy a pincér droidok között lehetett volna néhány billiárdot játszó robot is. Mondjuk olyan, mint ez.

A mindössze néhány emberből álló, Poolshark névre hallgató „tudós” csapat a minap bejelentette, hogy elkészült PR2, a pool-t játszó robot. A tökéletesen kidolgozott hardware-t egy nyílt forráskódú szoftver irányítja, melyet FastFiz-nek hívnak a hozzáértők. Ez a program egyébként nem nagyon csinál mást, mint a robot nagyfelbontású kamerái által küldött képi jelet mindenféle algoritmusokká fordítja az „agyában” és az önmagának felajánlott lehetőségek közül kiválasztja a számára legoptimálisabbat.

##208000##

Valahogy így tudom elképzelni, ugyanis nem nagyon vagyok ott robotikában, de Blackbird barátunk úgyis kijavít, ha nagy badarságot írtam. A lényeg az, hogy a fenti videón is láthatjátok, PR2 az egyik szituban egy igen „kockázatos” lökést választ, de sikerül neki a kocc, a golyó lyukba megy, mindenki örül. Utána viszont, kegyetlenül elbaltáz egy rettentően egyszerű helyzetet a sárga lasztival, amit nem is igazán értek. Lehet, hogy megártott neki a sok sör?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Dmitrij Gluhovszkij leállítatta a Metro 2033 film munkálatait
A Metro 2033 írójának, Dmitrij Gluhovszkijnak nem tetszett az amerikaira formált film forgatókönyve, így visszavette a jogokat.
Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában
Új fejezet nyílt a Qualcomm és az Apple közt régóta dúló háborúban, aminek eredményeként most főleg utóbbi jár rosszul.
Memória nélküli RGB LED-es modulban utazik a Thermaltake és a Corsair
A két vállalat ugyanarra a problémára kínált eltérő megoldásokat, így a választás szabadsáta adott.
Tényleg jönnek a hátsó kapuk Ausztráliában
Elfogadta az ausztrál parlament a vitatott törvénymódosítási javaslatot, amely hozzáférést kér a technológiai vállalatok titkosított kommunikációs rendszereinek adataihoz.
Megjött a játék, ami életre kelti a legókat
A Lego Playgrounds a mobileszközök kameráját és a kiterjesztett valóságot használja arra, hogy az építőkockákat mozgásra bírja. Hosszú ideig fejlesztették, de most végre...

További tech hírek >>