Twitterfüggőknek kötelező szobadísz - VIDEÓ!


Mi is a tech.hu-val jelen vagyunk eme megkerülhetetlen oldalon, elég ha kicsit jobbra tekintetek a techTV ajánló alá. Most egy olyan kedves hardvehekkinget mutatunk be ami twitterfríkeknek kötelező.

Első pillantásra egy klasszikus kakukkos órának tűnik, de ez ne tévesszen meg senkit. Tömény technika lakik a Twitwee Clock ódon házában.

##198636##

Haroon Baig szépen összehozta a Linux-ot, a Flash pléjert, a Wi-Fi-t és mindezt egy kedves Arduino vezérléssel szépen egybegyúrta, kihagyva egy kis helyet egy szép érintőképernyőnek, hogy a kakukk kommunikálni tudjon velünk. És a lényeg? A kis kék madárka (talán a boldogság kék madara?) "szól" nekünk, ha új bejegyzés érkezett a hírfolyamunkba. Ráadásul képes a twitteren lévő címkék alapján hangot, éneket, énekest választani, így (ha valakinek ez az ingerenciája) akkor akár Mariah Carey "trillázására" is felriadhat a gépelésből.

Nem mondom, hogy nem kapnék agygörcsöt tíz perc után, valami légpuska után kutatva, ha egy légtérben kellene lennem ezzel a madárkával, de az ötlet és a kivitelezés egyaránt remek. Haroon egyébként éppen munkát keres Boston, vagy New York környékén, ha valaki tud valami melót, szóljon neki nyugodtan!

Ja! És ha már itt tartunk tessék minket követni a twitteren és rajongani értünk a facebookon!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megszólalt a YouTube a Pesti Srácok törléséről
Negyedévente több tízezer csatornát törölnek hasonló okból, mint most a Pesti Srácokét.
1160 évvel ezelőtt egy ember úgy gondolta, ő most bizony repülni fog
Ebben a pillanatban is legalább félmillióan repülnek a levegőben, de bő ezeregyszáz évvel ezelőtt még senki sem szárnyalt a levegőben – egy ötletes feltalálót kivéve, aki messze...
Ez történt: nehéz körülmények között szállt le egy Wizz Air-járat
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
6000 éves sírokat tártak fel a Nílus deltájában
Hatezer éves, predinasztikus kori sírokra bukkantak egyiptomi régészek a Nílus folyó deltájának térségében, Dakahlíja tartományban.
Egy új gyorsteszt a légúti betegségek akár 40 kórokozóját is kimutatja
A fertőző légúti betegségek akár 40 kórokozóját, köztük az új koronavírust és a madárinfluenza vírusát is ki lehet mutatni egy órán belül egy új eszközzel, amelynek...

További tech hírek >>