Tyú-tyú, meghaltál!


Először volt a joystick, aztán a kontroller, meg a billentyűzet, végül a vezeték nélküli Wiimote, meg az ugráncolás a Kinect előtt - ezek után hová fejlődhet még a játékok irányítása? A megoldás egyszerű és vicces: visszafelé.

Talán még számítógépe se volt senkinek a környéken, de már egymást lövöldözték a környékbeli srácok a játszótéren mifelénk, némelyikünknél volt játékpisztoly, mások csak az ujjukat nyújtogatták egymásra, és heves "tyú-tyú-tyú" (esetleg "pjáoung-pjáoung", mások esedében "budrizs-budrizs") kiáltásokkal lőttünk mindenfelé virtuális golyókat.

A két személyes Incredible Ape fejlesztőcsapat most ezt a retrófílinget kódolta bele egy teljesen debil játékba: a nyolc bites gépek (ZX Spectrum, C64 és a többiek) korára emlékeztető grafika és játékélmény már eleve széles mosolyra késztetheti azokat, akik még a 80-as években JetPac-en nőttek fel, de az irányítás valóban eszement.Az ezer éves sidescroller játékokra hajazó akcióban egy jetpacket viselő űrhajós (vagy mi) röpköd a jobbról balra görgő pályán és halálosan egyszerű akadályokat kell kikerülnie vagy kilőnie. Ehhez adott két mikrofon, az egyikbe valakinek fújkálnia kell, ettől marad a levegőben a jetpack, a másik mikrofonba pedig valakinek hangosan bele kell... hogy is mondjam... tyúvogni. A PewPewPewPewPewPewPewPewPew című alkotásnak már a címe is mutatja, hogy poénjátékkal van dolgunk, ahol ráadásul a mikrofonba tyúvogást is némelyest átalakítja, retrósítja a szoftver. Így aztán teljesen úgy érezhetjük magunkat, mintha újra nyolc évesek lennénk, ám az agyunkat kicserélték volna egy C64-re.

##237566##

Azt nem tudni, mikor, hol és hogyen jelenik meg ez a csoda, de ha addig is kíváncsi vagy, milyen volt az eredeti, 1982-ben megjelent JetPac, itt kipróbálhatjátok az eredeti, Spectrumos változatát a böngésződben. Tyútyúzni itt még nem kötelező, de persze attól még lehet...

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hálózatba kötnék a szállodai rendszereket
Új lehetőségek nyílhatnak meg a hoteltulajdonosok és -üzemeltetők, illetve azok beszállítói, partnerei előtt.
Ne keressünk rá betegségünkre, csak baj lehet belőle
Már egy rövid ideig tartó internetes kutatás is erősítheti a komoly megbetegedéstől való félelmeket.
WhatsApp 0.4.930
Azonnali ingyenes üzenetküldő alkalmazás.
A gyorsételek károsíthatják az agy túlevést korlátozó funkcióját
Ha romlik az étvágykontroll, a memória is gyengül.
Avast Free Antivirus 19.8.4793
Ingyenesen használható víruskereső alkalmazás.

További tech hírek >>