Ugrott a Facebook támogatás az új Fényképek app-ból


Akik előszeretettel használják a Photos (Fényképek) appot a Windows 8 operációs rendszer alatt, azoknak - ízlésük szerint - első dolguk volt, hogy a Skydrive-on, Facebook-on és a Flickr-en lévő fotóink felhasználásáról szóló opciót ki vagy bekapcsolja, megszabva, hogy a gép honnan és milyen fényképeket használjon fel.

A Windows 8.1-ben viszont ennek a lehetőségnek integethetünk: igaz, hogy a kérdéses alkalmazás most már beépített szerkesztővel rendelkezik, úgyhogy a nyusziszemek retusálásához nem kell a crackelt Photoshop-ot beizzítani retusálni kívánt képet helyben szerkeszthetjük, de cserébe fel kell áldoznunk azt a lehetőséget, hogy a Facebook és a Flickr közösségi oldalakra nagy gonddal kiválogatott fényképeiben gyönyörködhessünk a gépen. A Microsoft saját bevallása szerint ösztönözni szeretné az említett oldalakat, hogy minél hamarabb és minél színvonalasabb modern alkalmazást készítsenek a Windows Store-os appok sorát gyarapítva. A júzerek viszont finoman szólva nem így gondolják, és eltérő véleményüknek már hangot is adtak a Microsoft erre dedikált (mármint, hogy a problémák megoldására, nem pedig a panaszkodásra létrehozott) fórumain.

[caption id="attachment_8155" align="alignnone" width="616"]Ezen az ízléses felületen keresztül nézegethet fényképet az, aki a Windows 8 fényképek alkalmazását használja Ezen az ízléses felületen keresztül nézegethet fényképet az, aki a Windows 8 fényképek alkalmazását használja[/caption]

A redmondi cég hivatalosan is beszólt a reklamálóknak és a Facebook-nak reagált az eseményekre: saját bevallásuk szerint a Windows 8 indulásakor azért kerültek bele ezek a funkciók, mivel a modern felületű alkalmazások akkor még kis számban voltak jelen, a Microsoft pedig nem akarta, hogy a felhasználóinak le kelljen mondani ezekről a szolgáltatásokat összekötő funkcióról. Mostanra viszont más alkalmazások már hasonló funkcionalitásokat kínálnak (mármint hogy a képnézegetőt össze lehessen kapcsolni a különböző, közösségi oldalakkal) és bíznak abban is (a Microsoft), hogy mind a Facebook, mind pedig a Flickr egy színvonalas alkalmazással áll majd elő a Windows felhasználói számára.

Ennél intelligensebben és ösztönzőbben nem is tudtak volna beinteni válaszolni az érintetteknek, így kíváncsian várhatjuk a fejleményeket. Kivéve persze azokat, akik hidegrázást kapnak a modern felületet használó app-októl és inkább a Gimp valamelyik verziójával gyakorolják a képszerkesztés fortélyait.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...
LOL-ozással támadná be a tiniket a Facebook
Még szerencse, hogy az Instagram egyelőre menő a köreikben.

További tech hírek >>