Új Androidos böngésző a láthatáron?


Az AdBlock Plus csapata már korábban is dolgozott egy iOS-en használható böngészőn, de a terveiket végül feladták, azzal az ígérettel, hogy nem mondtak le teljesen ezen ötletükről.

A neowin.net portál most azon értesüléseiről adott számot, mely szerint május 20-án elérhetővé válik, igaz "csak" Androidra, Chromium alapokra építve. További részleteket - screenshotok, egyéb képességek - nem árultak el a készítők, viszont az AdBlock Plus kiegészítő (amely blokkolja az adott weboldalakon megjelenő reklámot, így pl. a YouTube egy teljesen elfogadható élményt kínál) nagyon sok kocka (és nem annyira kocka) felhasználó instant telepítése között ott van.

Maga a kiegészítő elérhető Firefox, Chrome, sőt, még Internet Explorer böngészőkre is. Két éve ugyan a fejlesztőcsapat kapta az ívet rendesen, amikor kiderült, hogy a Google fizet nekik azért, hogy automatikusan kivétellistára kerüljön néhány Google-szponzorált reklámjuk, de ez semmit nem vett el a kiegészítő népszerűségéből.

A hír természetesen mindaddig pletyka marad, amíg a fent említett böngésző elérhetővé válik - viszont ha tényleg alapból tartalmazza a reklámblokkolót, és a böngésző jelentősen el is terjed, akkor a hirdetésekből élő weboldalak nehéz helyzet elé kerülhetnek.

forrás: neowin.net, favbrowser.com

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megszólalt a YouTube a Pesti Srácok törléséről
Negyedévente több tízezer csatornát törölnek hasonló okból, mint most a Pesti Srácokét.
1160 évvel ezelőtt egy ember úgy gondolta, ő most bizony repülni fog
Ebben a pillanatban is legalább félmillióan repülnek a levegőben, de bő ezeregyszáz évvel ezelőtt még senki sem szárnyalt a levegőben – egy ötletes feltalálót kivéve, aki messze...
Ez történt: nehéz körülmények között szállt le egy Wizz Air-járat
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
6000 éves sírokat tártak fel a Nílus deltájában
Hatezer éves, predinasztikus kori sírokra bukkantak egyiptomi régészek a Nílus folyó deltájának térségében, Dakahlíja tartományban.
Egy új gyorsteszt a légúti betegségek akár 40 kórokozóját is kimutatja
A fertőző légúti betegségek akár 40 kórokozóját, köztük az új koronavírust és a madárinfluenza vírusát is ki lehet mutatni egy órán belül egy új eszközzel, amelynek...

További tech hírek >>