Új Androidos böngésző a láthatáron?


Az AdBlock Plus csapata már korábban is dolgozott egy iOS-en használható böngészőn, de a terveiket végül feladták, azzal az ígérettel, hogy nem mondtak le teljesen ezen ötletükről.

A neowin.net portál most azon értesüléseiről adott számot, mely szerint május 20-án elérhetővé válik, igaz "csak" Androidra, Chromium alapokra építve. További részleteket - screenshotok, egyéb képességek - nem árultak el a készítők, viszont az AdBlock Plus kiegészítő (amely blokkolja az adott weboldalakon megjelenő reklámot, így pl. a YouTube egy teljesen elfogadható élményt kínál) nagyon sok kocka (és nem annyira kocka) felhasználó instant telepítése között ott van.

Maga a kiegészítő elérhető Firefox, Chrome, sőt, még Internet Explorer böngészőkre is. Két éve ugyan a fejlesztőcsapat kapta az ívet rendesen, amikor kiderült, hogy a Google fizet nekik azért, hogy automatikusan kivétellistára kerüljön néhány Google-szponzorált reklámjuk, de ez semmit nem vett el a kiegészítő népszerűségéből.

A hír természetesen mindaddig pletyka marad, amíg a fent említett böngésző elérhetővé válik - viszont ha tényleg alapból tartalmazza a reklámblokkolót, és a böngésző jelentősen el is terjed, akkor a hirdetésekből élő weboldalak nehéz helyzet elé kerülhetnek.

forrás: neowin.net, favbrowser.com

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ötmillió vendég adatait lopták el a Marriottból
Újabb hekkertámadás a luxusszálló ellen.
Leállítja az LCD-panelek gyártását a Samsung
A dél-koreai cég kizárólag QD-OLED paneleket fog készíteni.
Bemutatkozott a Xiaomi Redmi K30 Pro
Erős hardvert és 5G-támogatást kapunk a telefonnal, visszatér az előugró panel.
Ha nem lehet kijárni, mindenki játszik
Még a WHO is azt tanácsolja, hogy maradjunk otthon és videojátékozzunk.
Több hónapot is késhet az iPhone 9
Az indiai gyárleállítások nagy hatással lehetnek az Apple új, kompakt mobiljának sorsára is.

További tech hírek >>