Új Apple cuccok jönnek


Több újdonságot is bejelentett Mr Jobs a "Back to Mac", azaz vissza a Mac-hez elnevezésű rendezvényen: új MacBook Air, új OS, új iPhoto alkalmazás, pluszban pedig már ismert dolgok érkeznek új platformra.

Csak gyorsan, dióhéjban a legfontosabb infók:

Az új MacBook Air árban a "sima" Macbookokhoz közelít, de a vékonysága megmaradt. Többeket leginkább egy billentyűzettel felszerelt iPad-re emlékeztet, egyébként kétféle modell lesz.

Az új operációs rendszer, a Mac OS X Lion leginkább a Mac egerek és trackpadek multitouch funkcionalitának kihasználásában domborít, de lesznek benne egyéb nyalánkságok is.

Az App Store nagyon jól teljesített az iPhone-okon és az iPad-eken, ezért Steve-ék úgy döntöttek, itt az ideje a Mac-ekre is bevezetni a szolgáltatást. Így a fejlesztők is egy új utat találhatnak a júzerekhez, a felhasználóknak meg a legjobb alkalmazások hullanak az ölükbe (oké, nem biztos, hogy ingyen, de hozzájuthatnak).

Hasonolóan az App Store-hoz, az Apple videohívó szolgáltatása, a FaceTime is átterjed az iPhone-okról és iPod-okról a Mac-ekre is. Egyelőre még béta, de már lehet próbálhatni, és akár Szifonos haverokat is hívogatni vele.

Az új iPhoto '11 az iLife '11 csomag része, és új nyomtatási opciókkal és jobb közösségi hálós integrációval gazdagodott.

A végén Mr Jobs néhány impresszív számot is előadott. Nyugi, nem énekelt, hanem a vállalat eredményeiről beszélt. A Mac-ek az Apple jövedelmének harmadát teszik ki, ez évente 22 milliárd dollárt jelent, és 27%-kal nőtt az elmúlt évben. (Nem semmi szám, főleg a válság mellett.) Ráadásul ötvenmilliós felhasználói bázisuk van világszerte, az USA-ban pedig minden ötödik eladott számítógép Mac.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ingyenes Netflix rivális érkezik
De azért van egy-két kis trükk a dologban, amitől rögtön nem olyan vonzó a Plex szolgáltatása.
Kedden kezdi árulni az Apple az új szuperszámítógépét, ami egy lakás árába kerül
Az Apple eredetileg őszre ígérte a nyáron bemutatott Mac Pro érkezését, ez azonban decemberre tolódott. Technikailag viszont mégis ősszel dobják piacra.
Ultrahangos érzékeléssel egészül ki a Nest Hub
Ha a felhasználó távolabb áll, a megjelenített betűméret is nagyobb lesz.
Ultrahangos érzékeléssel egészül ki a Nest Hub
Ha a felhasználó távolabb áll, a megjelenített betűméret is nagyobb lesz.
Gigabírságot kapott Magyarországon a Facebook
A GVH eddig soha nem szabott ki ekkora bírságot fogyasztóvédelmi ügyben.

További tech hírek >>