Új Apple cuccok jönnek


Több újdonságot is bejelentett Mr Jobs a "Back to Mac", azaz vissza a Mac-hez elnevezésű rendezvényen: új MacBook Air, új OS, új iPhoto alkalmazás, pluszban pedig már ismert dolgok érkeznek új platformra.

Csak gyorsan, dióhéjban a legfontosabb infók:

Az új MacBook Air árban a "sima" Macbookokhoz közelít, de a vékonysága megmaradt. Többeket leginkább egy billentyűzettel felszerelt iPad-re emlékeztet, egyébként kétféle modell lesz.

Az új operációs rendszer, a Mac OS X Lion leginkább a Mac egerek és trackpadek multitouch funkcionalitának kihasználásában domborít, de lesznek benne egyéb nyalánkságok is.

Az App Store nagyon jól teljesített az iPhone-okon és az iPad-eken, ezért Steve-ék úgy döntöttek, itt az ideje a Mac-ekre is bevezetni a szolgáltatást. Így a fejlesztők is egy új utat találhatnak a júzerekhez, a felhasználóknak meg a legjobb alkalmazások hullanak az ölükbe (oké, nem biztos, hogy ingyen, de hozzájuthatnak).

Hasonolóan az App Store-hoz, az Apple videohívó szolgáltatása, a FaceTime is átterjed az iPhone-okról és iPod-okról a Mac-ekre is. Egyelőre még béta, de már lehet próbálhatni, és akár Szifonos haverokat is hívogatni vele.

Az új iPhoto '11 az iLife '11 csomag része, és új nyomtatási opciókkal és jobb közösségi hálós integrációval gazdagodott.

A végén Mr Jobs néhány impresszív számot is előadott. Nyugi, nem énekelt, hanem a vállalat eredményeiről beszélt. A Mac-ek az Apple jövedelmének harmadát teszik ki, ez évente 22 milliárd dollárt jelent, és 27%-kal nőtt az elmúlt évben. (Nem semmi szám, főleg a válság mellett.) Ráadásul ötvenmilliós felhasználói bázisuk van világszerte, az USA-ban pedig minden ötödik eladott számítógép Mac.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands 3 – megszűnt a szivárogtató Youtuber csatornája
A Take-Two magánnyomozókkal ment SupMatto után, aki törölte Twitterét, és most a Youtube csatornája is eltűnt.
[Képregénybörze] Szukits - Tótágas borzongás
Bár ezúttal „csak” három kötettel gazdagodtunk a Szukits jóvoltából, a hozzánk került képregényes kiadványok ezúttal is minőségi darabok.
Microsoft Flight Simulator – még mindig álleejtően gyönyörű
A Microsoft Flight Simulator már az első bemutatón sem volt ronda, a legújabb videók sem hazudtolják meg az eddig látottakat.
Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok
A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.
Világelsők a Galaxy Note10+ 5G kamerái
Az előlapi és a hátlapi kamerája tarolt a DxOMark tesztjein.

További tech hírek >>