Új funkciókkal bővül a SkyDrive


A winsupersite.com értesülései szerint a Microsoft egy újabb frissítést eszközölt felhő alapú szolgáltatásában, a Skydrive-ban: a webes felületen belépők számos újdonsággal találkozhatnak majd.

"Ma egy sor új képességgel bővítettük a Skydrive.com webhelyet annak érdekében, hogy a felhasználók számára legfontosabb digitális emlékek tárolására méginkább vonzó legyen: több fájltípust támogat majd, szerkesztési képességekkel bővül a használhatósága és többféleképpen lehet majd a tartalmat megosztani, sőt, jobban lehet majd szabályozni azt is, hogy kivel mit osztunk meg" - írta a SkyDrive.com csoportmenedzsere, Omar Shahine a SkyDrive blogjában.

[caption id="attachment_8409" align="alignnone" width="622"]Akcióban a SkyDrive.com új szerkesztője Akcióban a SkyDrive.com új szerkesztője[/caption]

Az újdonságok közül kiemelendő a fejlettebb képmegjelenítés: a Mac-en a retina kijelzős modellek tulajdonosai, a Surface Pro-n (bár ebből Magyarországon még igen csekély számú példány található) pedig a ClearType Full HD megjelenítés esetében szembesülhetünk azzal, hogy a fotókat és az előnézeti képként szolgáló bélyegképeket magasabb felbontásban jeleníti meg, nem pedig a korábbi, tömörített formájában. Támogatja az új SkyDrive továbbá az animált gifeket, amely mindenképpen hiánypótló funkció, és a feltöltött képeket helyben elforgathatjuk tetszőleges irányban. Szűrőkkel látták el az All Photos funkciót is, amely korábban ömlesztve jelenítette meg a képeinket - ezt most már valóban testre lehet szabni.

Jobban rendszerezve kapjuk meg azt is, hogy kivel mit osztottunk meg, ki mit osztott meg velünk (ebben a sorrendben). A jegyzettömb stílusú szerkesztők rajongói sem maradnak ajándék nélkül: megjelenik a SkyDrive felületén egy egyszerűbb szövegszerkesztő (korábban elérhető volt a Word Web App, amely segítségével Word dokumentumokat szerkeszthettünk közvetlenül a böngészőből - az új szerkesztővel lehetőségünk nyílik majd JavaScript, CSS, HTML állományok szerkesztésére is, amelyeket a Microsoft syntax kiemelő funkcióval, keresővel és automatikus szókiegészítő képességekkel is megerősít.

Kulcsszavak: microsoft, skydrive
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.
Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.

További tech hírek >>