Új kütyü a Google-től


Nemcsak a Microsoft, hanem a Google is szeretne betörni az emberek nappalijába, kivételesen hivatalosan, azok hozzájárulásával.

Chromecast a neve annak a kicsi, mobil-stickre emlékeztető eszköznek, amely segítségével - a TV HDMI bementére kapcsolódva - vezeték nélkül továbbíthatunk rá (többek között) videó tartalmat okostelefonokról, tabletekről és a Google webböngészőből.

A 35 dolláros eszköz (forintban ez most körülbelül 8000 lenne átszámítva) tegnaptól elérhető, természetesen egyelőre csak az Egyesült Államokban, de később a beavatott országok listája valószínűleg folyamatosan bővül majd. A Chromecast-et vásárlóknak a Google most három hónapnyi ingyenes Netflix előfizetést is kínál (Magyarországon a Netflix jelenleg a ne is reménykedjünk rovatok szereplője), amely valószínűleg új előfizetőket is hozhat a House of Cards c. sorozat otthonának.

[caption id="attachment_8366" align="alignnone" width="534"]Kicsi, de erős: Google Chromecast Kicsi, de erős: Google Chromecast[/caption]

Az eszköz tehát most, induláskor Netflix, YouTube, Google Play Movies & Tv, Google Play Music tartalmakkal működik együtt (a Pandora is hamarosan belekerül a listába, amely a jövőben szintén tovább bővül majd) és cross platform jellegű: Androidos, iOS-es eszközökkel működik együtt, valamint a Chrome böngésző Windows-os és Mac-es változatával is.

A hardware a 2.4GHz Wi-Fi 802.11-t támogatja, a beépített processzor képes 1080p videó visszajátszására 5.1-es hangzással. Annyi árnyalja az eszköz szépségét, hogy működéséhez szükség lesz hálózati adapterre és egy USB kábelre is, de ha valóban a demóknak megfelelően működnek a funkciók - videó küldése mobil eszközökről a tévére, azok hangerőszabályzóként és egyéb funkciók vezérlésére való használata - akkor egy hasznos eszközt kaphatunk viszonylag fogyasztóbarát áron.

Íme a jóságok részletes listája a Google Chrome blogján, és persze az elmaradhatatlan reklám.

 

Kulcsszavak: chromecast, google
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Resident Evil 3 - ezért kapunk két játékot egy áráért
Eredetileg a Resident Evil 3 és a Resident Evil Resistance két külön játék lett volna, végül úgy döntöttek, egybegyúrják őket.
Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban
Egy 120 ezer éves orrszarvú maradványaira bukkantak a Koper-Divaca vasútvonal második vágányának építése során, ezért az érintett szakaszon egyelőre leállnak a munkálatok –...
Diablo 4 - videón a játék új rémei, a Kannibálok
Na jó inkább virtuális diorámának nevezhetjük amit kaptunk, de ettől függetlenül alaposan szemügyre vehetjük a Diablo 4 új ellenfeleit.
Xbox Series X - További részletek derültek ki a nextgen konzolról
A hangok tekintetében is tartogat új megoldásokat az Xbox Series X, de a quick resume funkcióról is szó esett.
Őrülten drága lesz a Sony Xperia 1 II
Sokak érdeklődését felkeltette a Sony, de 1200 euróért valószínűleg nem lesz sláger az Xperia 1 II.

További tech hírek >>