Új Linux kernel a 20. szülinap alkalmából


Tizenöt éve jött ki a 2.0-s verzió, és most érkezik az új mérföldkő, a 3.0-ás változat Linus Torvaldstól.

A Linux 3.0.0-rc1-ben olyan újdonságok találhatók, mint a Microsoft Kinect driver támogatás, illetve az AMD Fusion, Intel Ivy és Sandy Bridge processzorokra optimalizált kódok.Ezzel együtt még Mr Torvalds is megírta, hogy irdatlanul jelentős változásokat nem tartalmaz a kernel, a verziószám ugrás tehát nagy valószínűséggel a születésnapnak szól, és azt jelzi, hogy a Linux a harmadik évtizedébe lép.

A Kernel.org-ról letölthető rendszer még nem végleges, csupán a kiadásra jelölt változat, de a türelmetlenek és kíváncsiak már minden bizonnyal próbálgatják ezerrel.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...
LOL-ozással támadná be a tiniket a Facebook
Még szerencse, hogy az Instagram egyelőre menő a köreikben.

További tech hírek >>