Új magyar piaci szereplő az online tartalomközvetítésben


A vállalat az elsők között kínál hazánkban szolgáltatásként igénybe vehető valós idejű videós tartalomterjesztést

 

GamaxMédia néven az új, hazai tulajdonú vállalat elsőként kínál tévétársaságok, internetes portálok és egyéb képi tartalmakkal rendelkező szervezetek számára olyan szolgáltatásként igénybe vehető megoldást, amely a néző rendelkezésére álló sávszélességhez és az adott mobil eszközhöz igazítva mindig optimális videóélményt nyújt késleltetés nélkül, azaz a hagyományos televíziós vagy online adással egy időben, egyszerre akár több tízezer eszközön.Az akár csak egy-egy tévéműsor vagy más online tartalom közvetítésére is igénybe vehető szolgáltatás újabb lendületet adhat a valós idejű mobil videózás magyarországi elterjedésének. Nagy összegű beruházás nélkül teremt lehetőséget a piaci szereplőknek e jelenleg még újnak számító lehetősség kiaknázására, a nézők körének kibővítésére. A társaságok megtehetik, hogy elsőként csak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó műsorokat teszik elérhetővé a hagyományos számítógépekkel illetve a mobil eszközökkel rendelkező nézők számára, így generálva nagyobb reklám- és egyéb bevételeket. Ezt követően tetszés szerint terjeszthetik ki a közvetítést további műsorokra és tartalmakra úgy, hogy a maximális kockázat a szolgáltatási díj összege.

 

A szolgáltatás a jellegéből adódóan különösen alkalmas televízió-társaságok, színházak vagy olyan nagyrendezvények szervezői számára, akiknek fontos, hogy a létrehozott tartalom a hagyományos közönség mellett szélesebb körben, de tökéletes minőségben, akadozás nélkül legyen élvezhető tetszőleges mobil eszközökön. Az élő adás mellett rögzített tartalmak is ugyanúgy eljutnak a háztartásokon kívülre, és ezekkel együtt pedig az értékes reklámfelületek is utat találnak a korábban elérhetetlen nézőcsoportokhoz.

A GamaxMédia a komoly sikereket maga mögött tudó Gamax cégcsoport tagjaként kifejezetten a valós idejű, valamint a Video on Demand online tartalmak optimális közvetítésének kidolgozására jött létre. A szolgáltatás fejlesztése a Gamax széleskörű technológiai és piaci tapasztalatára épült. A technológia a mobil eszközök mellett a hagyományos számítógépek kiszolgálására is tökéletesen alkalmas.

Az alkalmazott technológia

A GamaxMédia kiterjesztett Content Delivery Network (CDN) hálózati szolgáltatást biztosít Adaptive Bit Rate (ABR) technológiával ötvözve. Ez tetszőleges videó tartalmat vagy média streamet elfogad bemenetként, amelyből igény szerint olyan kimeneti jelet állít elő, amit internet kapcsolaton keresztül bármilyen végfelhasználói kliens eszközön (Windows-os PC, Mac PC, okostelefon, Android, iPhone, iPad, iPad2, SmartTV, stb.) megfelelően jó felbontásban és kiváló minőségben lehet nézni. A jelenleg elterjedt rendszerekkel szemben, amelyeknél az adatfolyam nem igazodik a sávszélességhez és az eszközhöz, a GamaxMédia rendszerében optimális képminőség, sávszélesség és szerverkapacitás érhető el.

Az ABR technológia lényege, hogy a központi eszköz intelligens módon leegyezteti a kliens készülékkel, hogy az milyen típusú és milyen sávszélességgel csatlakozik az Internethez, majd ennek megfelelő felbontású és tulajdonságú streamet állít elő annak érdekében, hogy az adott eszközön a tartalom a lehető legélvezhetőbb legyen. A CDN hálózat magas felhasználó számú hozzáférési igény esetén is biztosítja a stream - legyen az akár élő, akár on demand - megfelelő célba juttatását. Gyors és egyszerű skálázhatósága lévén lehetővé teszi rendkívül nagyszámú felhasználó egyidejű kiszolgálását is, így lehetőséget nyújt nagy nézettségű műsorok közvetítésre is csúcsminőségben.

A GamaxMédia rendszere a szerzői jogokat is óvja, ugyanis geoblocking funkciója segítségével gátolható, hogy olyan területekről férjenek hozzá a tartalmakhoz, ahonnan nem rendelkeznek a szükséges jogokkal. Az url-lopás ellen is védett a rendszer, tehát tiltja a tartalmak jogosulatlan beágyazását.

 

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.

További tech hírek >>