Új magyar találmány a biztonságért: CIR/01 (x)


A magyar technikai fejlesztések mindig a világ élvonalában jártak. Most egy újabb találmány van érkezőben, amit a szegedi székhelyű Exicom Kft.-nél fejlesztettek ki.

A cég informatikai értékesítéssel és karbantartással foglalkozik, és az általuk üzemeltetett intézményekben számos olyan problémával találkoztak, ami abból fakadt, hogy a rövidhullámon működő vezeték nélküli eszközök (telefonok, kamerák, rádiók, tv-k) használatát nem lehetett szabályozni. Ezért a csapat addig gondolkozott, amíg egy olyan eszközt találtak ki, ami lehetővé teszi a vezeték nélküli rendszerek és hálózatok adatforgalmának nyomon követhetősége és szűrése mellett azok teljes biztonsági védelmét is.

A rendszer egyik legnagyobb előnye a megbízhatóság és a gyorsaság mellett, hogy a rendszer irányítása egyetlen PC-ről elvégezhető. Az eszköz a CIR 01 (Controlised Information Radius) nevet kapta.

Alkalmazási területeinek csak a képzelet szab határt. A fejlesztők elsősorban az alábbi területeken javasolják: Vállalatoknál megelőzhető vele az előadások megzavarása, lehallgatása, képi felvétele. Jól használható ipari kémkedés ellen. Vagy pl. bankautomaták esetében megakadályozató vele, hogy a PIN-kódokról felvétel készüljön. Segítség lehet a közlekedésirányításnak, hiszen kiküszöbölhető vele pl. az interferencia. A börtönökben megakadályozhatja minden olyan mobil eszköz használatát, amit korábban a hálózatban nem engedélyeztek.

A frekvenciák jogosulatlan felhasználói szűrhetővé válnak. Ez segít a moziknak elcsípni a filmekről kalózfelvételt készítő nézőket, és biztosíthatja a zavartalan „mobilmentes” előadásokat minden előadóteremben (színházban, moziban, iskolában, konferencián). Vizsgákon az eszköz garantálja, hogy olyan segítséget ne vegyenek igénybe a nebulók, ami kívülről érkezik. Persze a zsebben lapuló puskákkal ő sem tudja felvenni a versenyt.

Bővebb információ »

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?
Podcast: Mivel készül egy magyar asztrofotós a holdra szállás évfordulójára?
A holdra szállás 50. évfordulójáról emlékezett meg az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője is, amiről a magyar asztrofotóssal, Hődör Gáborral beszélgettek.
Az eddigi legrosszabb évet zárhatja az okostelefonok piaca
A 2019-es visszaesés után jövőre azonban javulhat a helyzet az elemzők szerint.
Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.

További tech hírek >>