Új magyar találmány a biztonságért: CIR/01 (x)


A magyar technikai fejlesztések mindig a világ élvonalában jártak. Most egy újabb találmány van érkezőben, amit a szegedi székhelyű Exicom Kft.-nél fejlesztettek ki.

A cég informatikai értékesítéssel és karbantartással foglalkozik, és az általuk üzemeltetett intézményekben számos olyan problémával találkoztak, ami abból fakadt, hogy a rövidhullámon működő vezeték nélküli eszközök (telefonok, kamerák, rádiók, tv-k) használatát nem lehetett szabályozni. Ezért a csapat addig gondolkozott, amíg egy olyan eszközt találtak ki, ami lehetővé teszi a vezeték nélküli rendszerek és hálózatok adatforgalmának nyomon követhetősége és szűrése mellett azok teljes biztonsági védelmét is.

A rendszer egyik legnagyobb előnye a megbízhatóság és a gyorsaság mellett, hogy a rendszer irányítása egyetlen PC-ről elvégezhető. Az eszköz a CIR 01 (Controlised Information Radius) nevet kapta.

Alkalmazási területeinek csak a képzelet szab határt. A fejlesztők elsősorban az alábbi területeken javasolják: Vállalatoknál megelőzhető vele az előadások megzavarása, lehallgatása, képi felvétele. Jól használható ipari kémkedés ellen. Vagy pl. bankautomaták esetében megakadályozató vele, hogy a PIN-kódokról felvétel készüljön. Segítség lehet a közlekedésirányításnak, hiszen kiküszöbölhető vele pl. az interferencia. A börtönökben megakadályozhatja minden olyan mobil eszköz használatát, amit korábban a hálózatban nem engedélyeztek.

A frekvenciák jogosulatlan felhasználói szűrhetővé válnak. Ez segít a moziknak elcsípni a filmekről kalózfelvételt készítő nézőket, és biztosíthatja a zavartalan „mobilmentes” előadásokat minden előadóteremben (színházban, moziban, iskolában, konferencián). Vizsgákon az eszköz garantálja, hogy olyan segítséget ne vegyenek igénybe a nebulók, ami kívülről érkezik. Persze a zsebben lapuló puskákkal ő sem tudja felvenni a versenyt.

Bővebb információ »

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>