Új Sony VAIO-k itthon - hamarosan


Megnéztük-meghallgattuk, milyen tavaszi kollekcióval csalogatja a Sony a hazai vásárlókat. Azt ígérik, mindenki talál a kedvére valót a választékból, az üzletemberektől kezdve a diákokon át a gamerekig, és természetesen a nőkig.

Kérdés persze, hogy a pénztárcánknak is tetszik-e a választásunk. :))

Áprilisban érkeznek az új VAIO-k Magyarországra, és ugyan a múlt héten emlegetett színes-szagos E szériás csodabogarak nem voltak köztük, de ettől még persze volt mit nézegetni.

A gépek nagy részében az új Intel procik üzemelnek, amikről nemrégiben regéltünk. A kivétel a Mini W sorozat, ebben a legújabb Atom, az N450-es dolgozik.

A 10,1 hüvelykes es netbook kijelzőjének felbontása 1366 x 768, és a billentyüzete sem sínylette meg a kis méretet, az elkülönített, "csokoládé" gombok figyelnek rajta.

Fehér és sötétbarna színekben érkezik,és vannak hozzájuk színben és dizájnban passzoló kiegészítök.

A Z sorozat a mobilitásra játszik, azaz van benne beépített 3G modem, csak a SIM kártyát kell belepakolni. Két videokártya van a 13,1 hüvelykes gépekben, az egyik az Intel alaplapi, a másik pedig egy NVIDIA GeForce 3300. Az előbbi az energiatakarékosabb, az utóbbi a jobb minőségre utazik. A kettő között váltogatni is lehet, vagy be lehet állítani, hogy automatikusan figyeljen oda a gép, és magától kapcsoljon át az alaplapi kártyára, ha például csak az akksiról müködik a gép. Háttérvilágítást is kapott a billentyüzet (ami szintén "csoki"), hogy a sötétben gépeléshez ne kelljen villanyt kapcsolni. Ezt egy automatikus fényérzékelő kapcsolja ki-be, ami a monitor világításának erősségét is a fényviszonyokhoz igazítja. A tömege a "mobilitás" jegyében 1,44 kiló.

Szintén mobilitás a kulcsszó az Y sorozatnál, ám itt a tömeg már 1,8 kiló, és nincs optikai meghajtó a gépben, viszont 9,5 órát fut akksiról a gyártó adatai szerint. A 13,3 hüvelykes, LED-es kijelző felbontása 1366 x 786, a képarány 16:9. Ezeknél a típusoknál a touchpad elboldogul azzal is, ha két ujjal akarjuk használni, és úgy akarunk például egy képet nagyítani-kicsinyíteni.

Az F sorozat az über-multimédiás változat, állítólag már gémerek is elégedettek lehetnek vele. Ártól függően Blu-Ray író/olvasó is kerülhet bele. 16,4 hüvelykes, matt kijelzőn lehet rajta nézetegni a Blu-Ray filmeket, 16:9-es képarányon (vagy tolni a Crisis-t).

Az EB-sorozat 15,5 hüvelykes gépein elfért egy numerikus billentyüzet is , illetve egy web-gomb, amivel anélkül is hozzáféhetünk a webböngészőhöz, hogy elindítanánk az operációs rendszert, ha éppen az lenne a szívünk vágya, hogy mostazonnal nethez jussunk.

Árakról egyelőre nem volt szó, de nyilván kiderül minden áprilisban, amikor ideérnek a gépek.

##184481##

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.
Hollywood a négy fal között: 3+1 új tévével venné be a nappalikat a Panasonic
Három új OLED-televíziót is bejelentett most kezdődött expóján a Panasonic. A cél közös: hollywoodi moziélményt tenni a fogyasztók szeme elé.
Sekiro: Shadows Die Twice – Íme egy újabb boss
A Sekiro: Shadows Die Twice rövidke trailerében egy újabb boss-szal, bizonyos Lady Butterfly-jal ismerkedhetünk meg.
Mindent lefed a Qualcomm új 5G-s modeme
Bemutatta legújabb rádiós modemét a Qualcomm. A dél-kaliforniai tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is...

További tech hírek >>