Új Sony VAIO-k itthon - hamarosan


Megnéztük-meghallgattuk, milyen tavaszi kollekcióval csalogatja a Sony a hazai vásárlókat. Azt ígérik, mindenki talál a kedvére valót a választékból, az üzletemberektől kezdve a diákokon át a gamerekig, és természetesen a nőkig.

Kérdés persze, hogy a pénztárcánknak is tetszik-e a választásunk. :))

Áprilisban érkeznek az új VAIO-k Magyarországra, és ugyan a múlt héten emlegetett színes-szagos E szériás csodabogarak nem voltak köztük, de ettől még persze volt mit nézegetni.

A gépek nagy részében az új Intel procik üzemelnek, amikről nemrégiben regéltünk. A kivétel a Mini W sorozat, ebben a legújabb Atom, az N450-es dolgozik.

A 10,1 hüvelykes es netbook kijelzőjének felbontása 1366 x 768, és a billentyüzete sem sínylette meg a kis méretet, az elkülönített, "csokoládé" gombok figyelnek rajta.

Fehér és sötétbarna színekben érkezik,és vannak hozzájuk színben és dizájnban passzoló kiegészítök.

A Z sorozat a mobilitásra játszik, azaz van benne beépített 3G modem, csak a SIM kártyát kell belepakolni. Két videokártya van a 13,1 hüvelykes gépekben, az egyik az Intel alaplapi, a másik pedig egy NVIDIA GeForce 3300. Az előbbi az energiatakarékosabb, az utóbbi a jobb minőségre utazik. A kettő között váltogatni is lehet, vagy be lehet állítani, hogy automatikusan figyeljen oda a gép, és magától kapcsoljon át az alaplapi kártyára, ha például csak az akksiról müködik a gép. Háttérvilágítást is kapott a billentyüzet (ami szintén "csoki"), hogy a sötétben gépeléshez ne kelljen villanyt kapcsolni. Ezt egy automatikus fényérzékelő kapcsolja ki-be, ami a monitor világításának erősségét is a fényviszonyokhoz igazítja. A tömege a "mobilitás" jegyében 1,44 kiló.

Szintén mobilitás a kulcsszó az Y sorozatnál, ám itt a tömeg már 1,8 kiló, és nincs optikai meghajtó a gépben, viszont 9,5 órát fut akksiról a gyártó adatai szerint. A 13,3 hüvelykes, LED-es kijelző felbontása 1366 x 786, a képarány 16:9. Ezeknél a típusoknál a touchpad elboldogul azzal is, ha két ujjal akarjuk használni, és úgy akarunk például egy képet nagyítani-kicsinyíteni.

Az F sorozat az über-multimédiás változat, állítólag már gémerek is elégedettek lehetnek vele. Ártól függően Blu-Ray író/olvasó is kerülhet bele. 16,4 hüvelykes, matt kijelzőn lehet rajta nézetegni a Blu-Ray filmeket, 16:9-es képarányon (vagy tolni a Crisis-t).

Az EB-sorozat 15,5 hüvelykes gépein elfért egy numerikus billentyüzet is , illetve egy web-gomb, amivel anélkül is hozzáféhetünk a webböngészőhöz, hogy elindítanánk az operációs rendszert, ha éppen az lenne a szívünk vágya, hogy mostazonnal nethez jussunk.

Árakról egyelőre nem volt szó, de nyilván kiderül minden áprilisban, amikor ideérnek a gépek.

##184481##

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?
Podcast: Mivel készül egy magyar asztrofotós a holdra szállás évfordulójára?
A holdra szállás 50. évfordulójáról emlékezett meg az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője is, amiről a magyar asztrofotóssal, Hődör Gáborral beszélgettek.
Az eddigi legrosszabb évet zárhatja az okostelefonok piaca
A 2019-es visszaesés után jövőre azonban javulhat a helyzet az elemzők szerint.
Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.

További tech hírek >>