Újabb Facebookos pletyka terjed


A Facebookon már elég sok rémhír terjedt el. Itt a legújabb dobás: Benzinkutaknál osztogatnak az embereknek nyomkövető chipeket, hogy ezeket lenyomozva kirabolják a jóhiszemű autósok lakásait. 

A Facebook nagyon sok dologra jó. Többek között arra, hogy félrevezethessék a felhasználókat és manipulálni tudják őket. Egy nem rég indult pletyka szerint a benzinkutaknál és a bevásárlóközpontoknál olyan kulcstartókat osztogatnak, amikbe nyomkövető volt szerelve. A román maffiaszervezet a kulcstartókat bemérve tudni fogja, hogy ki mikor van otthon és mikor távozik a lakásából, így ki tudják rabolni a tulajdonos távollétében.

Sajnos a pletyka nem újkeletű. Egy amerikai lap szerint a rémhír 2008-ban indult az USA-ból, ahol szintén sokan elhitték. Ha viszont racionálisan végiggondoljuk, hogy mi lehet a dolgok mögött, magunktól is rájöhetünk, hogy egy csúnya átverésről van szó. Egyik román bűnöző sem fog befektetni egy olyan tervbe, aminek a sikere eléggé megkérdőjelezhető. Vannak sokkal egyszerűbb módszerek is arra, hogy valakit kiraboljanak a távollétében.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Moderna: fél évvel a második oltás után is jól véd a vakcnia az összes vírusvariáns ellen
A gyógyszergyártó elkezdte az oltóanyag egy új változatának a tesztelését.
A szoftverekre és az intelligens járművekre összpontosít a Huawei
A szankcióktól sújtott kínai cég új területeken próbálkozik a túlélés érdekében.
Kiteljesedik a Quadro jelzés nélküli NVIDIA sorozat
Az előző év végén bemutatott RTX A6000 megkapta a kispajtásait.
Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai
Április 20-án tartja következő bemutatóját az Apple, amelyen valószínűleg új iPadek és új iMac is érkezik. Ezek viszont még mindig csak találgatások, a dátumon kívül ugyanis mást...

További tech hírek >>