Újdonságok a Windows Phone 8.1-ről


Mivel közeledik a 2011 óta évente megrendezett Microsoft konferencia, a BUILD, ahol a Windows-zal és egy redmondi termékekkel kapcsolatos újdonságok kerülnek bemutatásra, így nem csoda, hogy a feltörekvő Windows Phone platformról is szivárognak ki információk.

Az információk nagyobbik fele azon a kiszivárogtatott a vártnál korábbinál napvilágot látott Windows Phone 8.1-es SDK (az adott rendszer szoftverfejlesztését elősegítő eszközök) buherálásából származik. Ezekből az információkból arra lehet következtetni, hogy a start képernyő eddig megszokott fekete vagy fehér hátterét tetszőleges képpel lehet majd helyettesíteni, illetve a nagyobb méretű kijelzővel rendelkező telefonokhoz hasonlóan több oszlopnyi csempe is elhelyezhető majd az induló oldalon. (Ezt egyébként az 1080p-s felbontással és az ehhez járó mérettel rendelkező telefonok az Update 3 frissítés óta tudják).

[caption id="attachment_8991" align="alignnone" width="584"]Az egyik talán leginkább várt funkció, az alkalmazások memóriakártyán való tárolása. / fotó: neowin.net Itt az egyik talán leginkább várt funkció, az alkalmazások memóriakártyán való tárolásának lehetősége is látszik. / fotó: neowin.net[/caption]

A kinézet változtatásán kívül még az is ígéretesnek tűnik, hogy az Internet Explorer 11 végre - az Androidos Chrome-hoz hasonlóan - tud majd weboldalakat és füleket szinkronizálni a böngészőben különböző eszközök között, illetve - szintén Androidon látható funkció - elméletileg az alkalmazások végre memóriakártyán is tárolhatóak lesznek, valamint egy új értesítési központ és egy, az iPhone Siri-jéhez hasonló virtuális asszisztens (Cortana névre hallgatva) is érkezhet az új frissítéssel.

A neowin.net egyébként itt összegyűjtött egy csomó képernyőképet a várható frissítésről.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.
Dauntless – Egy nap alatt félmillió játékost szedett össze
A Dauntless a megjelenése első napján félmillió játékost szedett össze, összesen pedig már négymillió főnél tart a játékosbázisa.

További tech hírek >>