Újfajta mobil-kijelző kezelés


Érintetlen-képernyő technológia

Épp, hogy sztárrá vált az érintőképernyős eszközvezérlés, egyesek máris a leváltását jósolják egy új alkalmazás megjelenésével, mely még az érintést is kiküszöböli a rendszerből. Errefelé minden újdonságnak helye van, nézzük, a tokiói egyetem fejlesztését!

A technika nem új, és kétségkívül működik, de mérget nem vennék a használhatóságára. Igaz, mobilokon még nem alkalmazták, ebben rejlik újdonsága.

Az indoklás szerint sokan nem szeretik szépen tervezett, nagyképernyős telefonjaikra kerülő ujjlenyomat maszatokat, de a védő fóliákat sem, főleg ezért dolgozta ki az egyetem az új beviteli módszert, melynek alapja az előre néző kamera, és egy algoritmus. A nagy felbontású optika 154 frame-t készít másodpercenként, ezzel képes mind az öt ujj térbeli mozgásának az érzékelésére, így a levegőből vezérelhetjük a kurzort.

A videón  jól látszik, hogy szépen működik a dolog, az érzékelés és a reakció igen gyors, dolgozik a klikkelés, jópofa a gépelés, és a képek görgetése, nagyítása is.

##177038##

Biztosan lesznek, akiknek bejön, de azért korántsem temetném a „hagyományos” érintőképernyős alkalmazásokat, egyrészt, mert szerintem nem lehet megakadályozni a képernyő valamiféle szennyeződését (kivételnél megfogjuk, fülünkhöz rakjuk), és nagyon ergonomikusnak sem tűnik hosszú távon a dolog - én inkább támasztom a mancsom. Azonkívül, elnézegetve a felvételt, elég hülyének tűnik a levegőben mutogatás, és sokkal könnyebbnek sem látszik,bár ki tudja, lehet, hogy valaki éppen ebbe szeret bele. Egyszóval, tetszik a cucc, de nem hiszem, hogy nagyon használható, legalábbis mobiltelefonoknál, talán nagyobb egységeknél jobban bejönne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>