Újra szól az Opera


Kiszabadult a népszerű böngésző legújabb, 10.6-os verziója, számos újdonságot hozva magával!

Sok újítást tartalmaz a szoftver az elődökhöz képest, támogatja a HTML5 egyes elemeit, pár bugot javítottak és talán a legnagyobb újdonság, hogy belekerült az AVG Web Threat Data Feed szolgáltatás, ami segít kiszűrni az rosszindulatú weblapokat.

Az új versenyző magában foglalja az újnak mondható WebM video kodeket. A WebM egy összeállítás, amely kodekek gyűjteménye, és az olyan böngészőknek nyújt segítséget, amelyben még nem találhatók meg ezek HTML5 plugin-ek, alkalmazások. Ellentétben a H.264 vidó formátummal (pl. YouTube), a WebM nyílt forráskódú, és teljesen ingyenes.

Érdekes kezdeményezés még az AVG malware védelme, mely szintén a 10.6 fontos újítása. Beépítették azon weblapok címet, ahonnan a gyakori malware és rootkit támadások érkeznek. Az AVG szűrő rendszere teljesen valósidejű ezért, ha netán magunk észlelnénk ilyen támadásokat, úgy a program egyből elküldi a központi szervernek az adott oldal adatait amin éppen szörfölünk.

A fejlesztők szerint az új böngésző 50 százalékkal gyorsabb a 10.5-ös képest, ami szintén nem számított lassúnak. A mérnökök most ezt a böngészőt tartják a világ leggyorsabbjának. Ha szeretnéd kipróbálni a programot, megteheted az Opera letöltési honlapján.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Minimális notch és semmi más – jön a OnePlus 6T
Lassan hagyománynak számít már, hogy a OnePlus évente nem egy, hanem két csúcskészüléket mutat be a felhasználóknak. The post Minimális notch és semmi más – jön a OnePlus 6T...
Razer ifrit: fülbedugós headset
A klasszikus, fejhallgatós dizájn helyett a fülünkbe dugható kivitelt kapott a Razer legújabb headsetje.
Okoshangszórókra koncentrál az Amazon
A cég emellett szoftveres asszisztensét is tovább fejleszti.
A hibás és a használt iPhone készülékek is értékesek
Az iPhone nagyon értékálló és ez teljesen független attól, hogy éppen melyik modellről van szó. A sérült modelleket is gyorsan el lehet adni.
Megeszi a penész a régi warezoldalakat
Most épp a Demonoid fájlmegosztó mondott újból csődöt.

További tech hírek >>