Újra szól az Opera


Kiszabadult a népszerű böngésző legújabb, 10.6-os verziója, számos újdonságot hozva magával!

Sok újítást tartalmaz a szoftver az elődökhöz képest, támogatja a HTML5 egyes elemeit, pár bugot javítottak és talán a legnagyobb újdonság, hogy belekerült az AVG Web Threat Data Feed szolgáltatás, ami segít kiszűrni az rosszindulatú weblapokat.

Az új versenyző magában foglalja az újnak mondható WebM video kodeket. A WebM egy összeállítás, amely kodekek gyűjteménye, és az olyan böngészőknek nyújt segítséget, amelyben még nem találhatók meg ezek HTML5 plugin-ek, alkalmazások. Ellentétben a H.264 vidó formátummal (pl. YouTube), a WebM nyílt forráskódú, és teljesen ingyenes.

Érdekes kezdeményezés még az AVG malware védelme, mely szintén a 10.6 fontos újítása. Beépítették azon weblapok címet, ahonnan a gyakori malware és rootkit támadások érkeznek. Az AVG szűrő rendszere teljesen valósidejű ezért, ha netán magunk észlelnénk ilyen támadásokat, úgy a program egyből elküldi a központi szervernek az adott oldal adatait amin éppen szörfölünk.

A fejlesztők szerint az új böngésző 50 százalékkal gyorsabb a 10.5-ös képest, ami szintén nem számított lassúnak. A mérnökök most ezt a böngészőt tartják a világ leggyorsabbjának. Ha szeretnéd kipróbálni a programot, megteheted az Opera letöltési honlapján.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az oroszok megpróbálják befolyásolni az európai parlamenti választást
Két államilag is támogatott orosz hackercsoport próbál kormányzati információkhoz jutni.
Nem fog együttműködni az Apple és a Netflix
A stream-szolgáltató vezetője egyelőre nem tudta elképzelni, hogy a két fél kooperáljon egymással.
Nyárig érkezik az Oculus Rift S
Az új modell drágább lesz és tartalmazni fogja a szükséges szenzorokat.
Alakul az új Nolan-film stábja
Bár korábban az a pletyka terjedt, hogy romantikus thrillerrel készül visszatérni, a legújabb hírek szerint akciófilmet rendez Christopher Nolan.
Jöhet az olcsóbb Google Pixel 3a?
Olcsóbb lesz az eddigi modelleknél a Pixel 3a, de olcsónak azért nem mondható.

További tech hírek >>