Újra szól az Opera


Kiszabadult a népszerű böngésző legújabb, 10.6-os verziója, számos újdonságot hozva magával!

Sok újítást tartalmaz a szoftver az elődökhöz képest, támogatja a HTML5 egyes elemeit, pár bugot javítottak és talán a legnagyobb újdonság, hogy belekerült az AVG Web Threat Data Feed szolgáltatás, ami segít kiszűrni az rosszindulatú weblapokat.

Az új versenyző magában foglalja az újnak mondható WebM video kodeket. A WebM egy összeállítás, amely kodekek gyűjteménye, és az olyan böngészőknek nyújt segítséget, amelyben még nem találhatók meg ezek HTML5 plugin-ek, alkalmazások. Ellentétben a H.264 vidó formátummal (pl. YouTube), a WebM nyílt forráskódú, és teljesen ingyenes.

Érdekes kezdeményezés még az AVG malware védelme, mely szintén a 10.6 fontos újítása. Beépítették azon weblapok címet, ahonnan a gyakori malware és rootkit támadások érkeznek. Az AVG szűrő rendszere teljesen valósidejű ezért, ha netán magunk észlelnénk ilyen támadásokat, úgy a program egyből elküldi a központi szervernek az adott oldal adatait amin éppen szörfölünk.

A fejlesztők szerint az új böngésző 50 százalékkal gyorsabb a 10.5-ös képest, ami szintén nem számított lassúnak. A mérnökök most ezt a böngészőt tartják a világ leggyorsabbjának. Ha szeretnéd kipróbálni a programot, megteheted az Opera letöltési honlapján.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Van egy jó hírünk mindenkinek, aki új számítógépen gondolkodik: esni fognak az árak
Visszaeshet egyes hardverek, különösképpen a videokártyák hirtelen nagyon felkapottá váló kriptovaluta-bányászat miatt felszökött ára.
Egyre többen vásárolnak online ittas állapotban
A jelenség nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban figyelhető meg.
40-50 millió Facebook-felhasználó érintett, rengeteg a károsult a most kirobbant adatgyűjtési ügyben
Több mint 270 000 felhasználó adatát kezelte nem megfelelően korrekt módon az a vállalat, amelynek szolgáltatásait az amerikai sajtójelentések szerint Donald Trump és más republikánus...
Az ön telefonjára is jön minden idők egyik legjobb számítógépes játéka
A Might and Magic szinte valláshoz hasonló rajongást váltott ki a sorozat kedvelőiből, miután olyan elemeket hozott be, amelyeket sehol máshol nem láthattak még a játékosok. Némileg...
Az iOS-re készült Fortnite megmutatja a mobiljátékok jövőjét
Pár nappal ezelőtt írtuk meg, hogy érkezik a Fortnite iOS-re. A játék már letölthető, és szuperül fest az iPhone X-en.

További tech hírek >>