Újra szól az Opera


Kiszabadult a népszerű böngésző legújabb, 10.6-os verziója, számos újdonságot hozva magával!

Sok újítást tartalmaz a szoftver az elődökhöz képest, támogatja a HTML5 egyes elemeit, pár bugot javítottak és talán a legnagyobb újdonság, hogy belekerült az AVG Web Threat Data Feed szolgáltatás, ami segít kiszűrni az rosszindulatú weblapokat.

Az új versenyző magában foglalja az újnak mondható WebM video kodeket. A WebM egy összeállítás, amely kodekek gyűjteménye, és az olyan böngészőknek nyújt segítséget, amelyben még nem találhatók meg ezek HTML5 plugin-ek, alkalmazások. Ellentétben a H.264 vidó formátummal (pl. YouTube), a WebM nyílt forráskódú, és teljesen ingyenes.

Érdekes kezdeményezés még az AVG malware védelme, mely szintén a 10.6 fontos újítása. Beépítették azon weblapok címet, ahonnan a gyakori malware és rootkit támadások érkeznek. Az AVG szűrő rendszere teljesen valósidejű ezért, ha netán magunk észlelnénk ilyen támadásokat, úgy a program egyből elküldi a központi szervernek az adott oldal adatait amin éppen szörfölünk.

A fejlesztők szerint az új böngésző 50 százalékkal gyorsabb a 10.5-ös képest, ami szintén nem számított lassúnak. A mérnökök most ezt a böngészőt tartják a világ leggyorsabbjának. Ha szeretnéd kipróbálni a programot, megteheted az Opera letöltési honlapján.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Gurukarácsony: nyereményjáték – a második nap
Folytatódik a PC Guru karácsonyi ajándékosztása, ezúttal a játékok művészi oldalán lesz a hangsúly. Holnap sötétebb vizekre evezünk…
Távirányítással kormányoztak egy finn személyszállító kompot
A kifejlesztett technológia bármely hajótípusnál alkalmazható lesz, és fontos lépés az önvezetéshez vezető úton.
Okosabb lett a Huawei Mate 20 Pro
A második nagy frissítés az arcfelismerőn és az ujjlenyomat-olvasón is gyorsított.
Laptop már van, de mit telepítsek rá? – 6 tipp családi cégeknek
Szövegszerkesztő, képszerkesztő, videolejátszó, vírusvédelem – egy sor elengedhetetlen szoftvert kell telepítenünk, ha új laptop érkezik a családi vállalkozásba, vagy saját cégbe....
Tanulságos: nézze meg, miket olvasott mostanság Bill Gates
Bár még csak december elején járunk, Bill Gates már összefoglalta, számára mi volt fontos 2018-ban. Pontosabban: milyen könyvek voltak fontosak a számára.

További tech hírek >>