Univerzális mobiltöltő


Az Európai Bizottság büszkén mutatta be az új univerzális mobiltöltőt, amivel elvileg minden telefonkészülék tölthető lesz majd, modelltől és gyártótól függetlenül.

Az EB még tavalyelőtt rukkolt elő az ötlettel, hogy ha már van szép közös valuta, ami Európa-szerte használható, akkor miért ne legyen egy olyan mobiltöltő, ami minden telefon töltésére alkalmas. Az olyan gigászok, mint az LG, a Nokia, vagy az Apple rábólintottak a dologra és bár a 2010-es eredeti határidőt nem sikerült tartani, azért idén végre felkerül a pont arra az i-re.

Az univerzális töltő által használt szabvány a mikro USB lett, tehát a jövőben a mobiltelefonok töltése ezen keresztül történik majd. Azokat a készülékeket, amelyek nem rendelkeznek ilyen csatlakozással, adapterrel együtt kell értékesíteni. A gyártók ezt vállalták.

A jövőben sok változást remélnek az új megoldástól. Ha elutazunk rokonainkhoz, barátunkhoz, szeretőnkhöz, nem is kell vinnünk töltőt, elkérjük a vendéglátóét. Az újonnan vásárolt telókhoz nyugodtan használhatjuk a régi töltőt. Ráadásul az új szabvány igencsak zöld lett, azt várják tőle, hogy csökkenti majd az elektronikus hulladékot. Ideje is lenne, hiszen világviszonylatban évente 50 000 tonnányi töltő repül a szemétbe.

A felhajtás viszonylag komoly, volt szép ünnepi bejelentés Brüsszelben, készítettek honlapot, ami szerencsére magyarul is tud, lehet lájkolni a kezdeményezést Facebookon, és még egy frankó reklámszpotot is készítettek hozzá. (Pontosabban kettőt, de míg az alant megtekinthető egész jó lett, a másik elég idétlenre, helyenként szinte bizarra sikerült szerintem. Ide kattintva lehet benne gyönyörködni.)

##235961##

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[TGA 2019] New World: Aeternum Awaits
Az Amazon frissen bemutatott MMO-ja egy alternatív 17. században játszódó akció-RPG lesz, természetfeletti erőkkel.
[TGA 2019] Prologue - Új játék a PUBG alkotójától
Sejtelmes kedvcsinálót kapott a PlayerUnknown Productions első játéka, melyet Brendan Greene felügyel.
[TGA 2019] Ghost of Tsushima trailer
Megkaptuk a hétközi State of Play trailer teljes verzióját, mely a játék megjelenési dátumát is leleplezte.
[TGA 2019] Fast & Furious Crossroads trailer
A pletykák igazak voltak, a Project CARS fejlesztői tényleg egy Halálos iramban-játékon dolgoznak, melyet most le is lepleztek.
[TGA 2019] Ruined King: A League of Legends Story trailer
A korábbi ígéretnek megfelelően a The Game Awardson bemutatkozott a League of Legends-univerzumban játszódó új történet.

További tech hírek >>