USB 3.0 laptophoz


Expressz sebességgel

Mióta meg van a laptopom, teljesen megváltozott az életem, avval töltök, vele dolgozok és lélegzek, az eddig tejbe-vajba fürösztött Nagygépet elvétve kapcsolom csak be, főleg játszani. Ellenben rajta archiválok mindent, így rengeteg adat folyik át a laptopon keresztül. Ha ez több mint tízszeresére gyorsul, több időm lesz, tehát gazdagabb is leszek.

Lehet, hogy a felhasználok legnagyobb részét hidegen hagyja az új technológia, vagy kevésbé érdekli, mekkora sebességgel másolgat, esetleg náthát kap, ha új cuccot kell a gépbe farigcsálni, én azokhoz tartozom, akik már régóta várják a formátumváltást. Az Intel bejelentése után – miszerint 2011-ig nem építik be a támogatást chipjeikbe – kicsit megijedtem, bár várható volt, hogy addig sem kell malmozni, hiszen erre találták ki a PCI-slotokat. Jöttek is hamarost az USB 3-as PCI-kártyák, amit nem siettem megvenni a Nagygép jelenlegi, mostoha sorsa okán. Remélni sem mertem, hogy laptophoz is kitalálnak valamit, emiatt meg nem vettem volna új noteszgépet, egyértelmű. Node!

Ugye, hogy senki sem használja az Express Card bővítő helyet? Mostantól lehet. Ide kell behelyezni a StarTech USB 3-as kiegészítőjét, és már ott is a – nem jelentéktelen – sebességnövekedés! Az USB 3 teljesen kompatibilis lefelé, és bár leggyorsabb a saját szabványával (5 Gb/s), jelentősen gyorsítja az adatátvitelt az alacsonyabb verziószámokon is (USB 2.0 480 MB/s, USB 1.1 12 Mb/s). Egyből két foglalatot is kapunk, de azt egyből hozzáteszem, hogy, ha valaki mindkettőt használni akarná egyszerre, szükség lesz a hozzá adott tápkábelre is, mert az Express Card slot nem tud elegendő energiát biztosítani mindkét csatlakozónak. Engem nem nagyon zavar, igen ritkán másolok szimultán. A magam részéről már rendelem is, hiszen ennyit nekem bőven megér a gyorsulás. Arról nem is beszélve, hogy lesz két újabb portom. Adatok, röpüljetek!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ezen a héten négy játékot ad ingyen az Epic Store, ezek közül kettő már tölthető is
Nem áprilisi tréfa: ezen a héten valóban négy játékot kapunk ingyen az Epic Store-tól, ráadásul kettőt már most is be lehet zsákolni.
Ingyen oszt lélegeztetőgépeket Elon Musk
A Tesla és SpaceX cégek első embere a szállításért sem kér pénzt. Elsősorban amerikai kórházaknak segít a nem mindennapi akcióval.
Mai HBO-premierek
Sorozatpremierek, kultfilmek, Tarantino művek és az amerikai egyetemi kosárbajnokságot átható korrupciót feltáró dokumentumfilm érkezik.
Guild Wars 2 – A fejlesztők óriási macskákkal ünneplik április elsejét
A mai napon új patch érkezett a Guild Wars 2-höz, mely természetesen április elsejének szellemében alakítja át a játékot ideiglenesen.
Már 12 ember videochatelhet a Google Duo segítségével
Bővítette a csoportos videohívásokra érvényes limitet a Google.

További tech hírek >>