USB 3.0 laptophoz


Expressz sebességgel

Mióta meg van a laptopom, teljesen megváltozott az életem, avval töltök, vele dolgozok és lélegzek, az eddig tejbe-vajba fürösztött Nagygépet elvétve kapcsolom csak be, főleg játszani. Ellenben rajta archiválok mindent, így rengeteg adat folyik át a laptopon keresztül. Ha ez több mint tízszeresére gyorsul, több időm lesz, tehát gazdagabb is leszek.

Lehet, hogy a felhasználok legnagyobb részét hidegen hagyja az új technológia, vagy kevésbé érdekli, mekkora sebességgel másolgat, esetleg náthát kap, ha új cuccot kell a gépbe farigcsálni, én azokhoz tartozom, akik már régóta várják a formátumváltást. Az Intel bejelentése után – miszerint 2011-ig nem építik be a támogatást chipjeikbe – kicsit megijedtem, bár várható volt, hogy addig sem kell malmozni, hiszen erre találták ki a PCI-slotokat. Jöttek is hamarost az USB 3-as PCI-kártyák, amit nem siettem megvenni a Nagygép jelenlegi, mostoha sorsa okán. Remélni sem mertem, hogy laptophoz is kitalálnak valamit, emiatt meg nem vettem volna új noteszgépet, egyértelmű. Node!

Ugye, hogy senki sem használja az Express Card bővítő helyet? Mostantól lehet. Ide kell behelyezni a StarTech USB 3-as kiegészítőjét, és már ott is a – nem jelentéktelen – sebességnövekedés! Az USB 3 teljesen kompatibilis lefelé, és bár leggyorsabb a saját szabványával (5 Gb/s), jelentősen gyorsítja az adatátvitelt az alacsonyabb verziószámokon is (USB 2.0 480 MB/s, USB 1.1 12 Mb/s). Egyből két foglalatot is kapunk, de azt egyből hozzáteszem, hogy, ha valaki mindkettőt használni akarná egyszerre, szükség lesz a hozzá adott tápkábelre is, mert az Express Card slot nem tud elegendő energiát biztosítani mindkét csatlakozónak. Engem nem nagyon zavar, igen ritkán másolok szimultán. A magam részéről már rendelem is, hiszen ennyit nekem bőven megér a gyorsulás. Arról nem is beszélve, hogy lesz két újabb portom. Adatok, röpüljetek!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>