Valódi QWERTY billentyűzet iPhone-ra


Egy csomóan azért idegenkednek az iPhone-tól, mert nem szeretik az érintőkijelzőt, nem szeretnek rajta gépelni. Főleg azok utálják, akik vezetés közben szoktak SMS-ezni, ami egyébként nem jó ötlet, nem is javasljuk. Persze ettől még nagyon hasznos lehet ez a koncepció, amit egy indiai dizájner talált ki.

Az eszköz egy fém keretből áll, amit a Szifonra kell ráhúzni, illetve egy billentyűzetből. Elsőre azt gondolná az ember, hogy a tasztatúra rész az érintőképernyé fölé kerül, és annyit csinál, hogy a virtuális billentyűzetre továbbítja a "nyomást" a megfelelő helyen. (Ehhez valami olyan borítás kellene, amit érzékel az érintőképernyő, mert a stylus például nem működik ugyebár.)

De ha jobban megnézzük a képeket, látszik, hogy a billentyűzet egyáltalán nem takarja ki az érintőképernyőt. Az elképzelés szerint az eszköz automatikusan kikapcsolja a telefon virtuális billentyűzetét, és csak ezen lehet pötyögni.

Tehát a használatához valami szoftveres buhera is kell, erről viszont már nem regélt a dizájner, Altamash Jiwani, hogy hogyan is gondolja.

Ebben a formában a billentyűzet pont kitakarja a telefon kilépő gombját, de természetesen erre is gondolt a tervező: a billentyűzetet igyanis elcsúsztatható.

Összességében nem tűnik túl kiforrottnak az elképzelés, de ötletnek azért nem rossz.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tizennégy év után megjelenik az eredeti Half-Life újragondolt változata
A 2006 óta fejlesztett, a Valve által is jóváhagyott Black Mesa március 5-én lesz hivatalosan is kész.
Megindult a lavina: a CD Projekt Red sem utazik a PAX Eastre
Hiába van hátra már csak egy nap a rendezvény kezdetéig, továbbra is sorra mondják le a részvételt a komolyabb szereplők.
Lemondott posztjáról a Disney vezérigazgatója
15 év után távozik posztjáról a Disney vezérigazgatója, Bob Iger, akihez a Marvel vagy épp a Lucasfilm felvásárlása is köthető.
Elgato Stream Deck: a makrózás új mércéje
Volt szerencsénk kipróbálni a Stream Deck sorozat középső, szerintünk leginkább eltalált árazású tagját.
Visszahozná az otthon cserélhető mobilakkukat az EU
Nem fog tetszeni a mobilgyártóknak a kiszivárgott javaslat.

További tech hírek >>