Végre ihatnak a hajótöröttek


Aki ismeri a hajókon, illetve repülőkön használt mentőtutajokat az tudhatja, hogy egy tengerbe zuhanás, illetve süllyedés esetén a mentőcsónak megmentheti az életünket. Ám ha napokig hánykolódnak a túlélők a nagy sós vizeken, a szomjúság lehet a vesztük.

Mert bizony a tengerek, óceánok vizét nem igen lehet meginni. Vagyis meg lehet, de elég komoly tünetekkel járó „betegséget” okozhat ezen vizek fogyasztása, mivel az emberi szervezet nem képes feldolgozni ilyen mennyiségben a sót, ami így meg is ölheti a szerencsétlenül járt, ám megmenekült illetőt.

Éppen ezért, szükség volt egy olyan fejlesztésre, ami ivóvízzel látja el a mentőtutajban hánykolódni kénytelen népeket, míg a partőrség, vagy a keresőcsapat a nyomukra bukkan. Szerencsétlenebb helyzetben ez akár napokig is eltarthat. 

A SeaKettle Life Raft tehát gondoskodik utasairól, már ami az ivóvízellátást illeti. A felfújható tutaj „vázába” ugyanis tengervíz szivattyúzható, amit a napfény és meleg segítségével ügyesen párologtat a kis mentőeszköz, majd a lecsapódó és teljesen sótlan folyadékot egy másik tárolóba gyűjti, ahonnan egy csap és ivócső segítségével magához veheti a szomjazó „utazó”. A mentőtutaj még csak koncepció képében létezik, ám ez hamar megváltozhat, hiszen a fejlesztés elnyerte a James Dyson Award-ot, illetve néhány mentőeszközzel foglalkozó cég már meg is kereste  Kim Hoffman designert, a készítőt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Depressziót okoz a sok facebookozás
A közösségi platformok látogatói csak a jót látják mások életéből, a rossz pillanatokat a többség megtartja magának, így összehasonlítás esetén fals képet kapunk a világról.
2019 végétől jön a Disney stream-szolgáltatása
A vállalat felmondja a Netflixszel kötött exkluzív együttműködési megállapodását és 2019-től elindítja saját stream-platformját.
Az LG is a kijelző mögé rejtené a szelfikamerát
Az összes nagyobb gyártó hasonlóan képzeli el a szenzorsávok nélküli jövőt.
Elhunyt Stan Lee
A Marvel képregények ikonikus alakja, számtalan legendás karakter kitalálója, Stan Lee, 95 éves korában tüdőgyulladásban elhunyt.
Több pilóta is azonosíthatatlan, fényes repülő tárgyat látott
Se katonai, se civil gépről nem tudott a földi irányítás, nem mutatta a radar sem, de három pilóta is látta a repülő valamit Írország fölött. Azt mondják, fényes volt és nagyon...

További tech hírek >>