Végre ihatnak a hajótöröttek


Aki ismeri a hajókon, illetve repülőkön használt mentőtutajokat az tudhatja, hogy egy tengerbe zuhanás, illetve süllyedés esetén a mentőcsónak megmentheti az életünket. Ám ha napokig hánykolódnak a túlélők a nagy sós vizeken, a szomjúság lehet a vesztük.

Mert bizony a tengerek, óceánok vizét nem igen lehet meginni. Vagyis meg lehet, de elég komoly tünetekkel járó „betegséget” okozhat ezen vizek fogyasztása, mivel az emberi szervezet nem képes feldolgozni ilyen mennyiségben a sót, ami így meg is ölheti a szerencsétlenül járt, ám megmenekült illetőt.

Éppen ezért, szükség volt egy olyan fejlesztésre, ami ivóvízzel látja el a mentőtutajban hánykolódni kénytelen népeket, míg a partőrség, vagy a keresőcsapat a nyomukra bukkan. Szerencsétlenebb helyzetben ez akár napokig is eltarthat. 

A SeaKettle Life Raft tehát gondoskodik utasairól, már ami az ivóvízellátást illeti. A felfújható tutaj „vázába” ugyanis tengervíz szivattyúzható, amit a napfény és meleg segítségével ügyesen párologtat a kis mentőeszköz, majd a lecsapódó és teljesen sótlan folyadékot egy másik tárolóba gyűjti, ahonnan egy csap és ivócső segítségével magához veheti a szomjazó „utazó”. A mentőtutaj még csak koncepció képében létezik, ám ez hamar megváltozhat, hiszen a fejlesztés elnyerte a James Dyson Award-ot, illetve néhány mentőeszközzel foglalkozó cég már meg is kereste  Kim Hoffman designert, a készítőt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Cyberpunk 2077 – Idegsebészek is segítik a fejlesztést
A Cyberpunk 2077-n dolgozó Mike Pondsmith elárulta, hogy a realizmust nagyon komolyan veszik, ha kell, idegsebészekkel is konzultálnak.
Egyszerűbb lesz a közösségi platformok közötti adatmegosztás
A techóriások könnyebbé akarják tenni a felhasználók számára az adataik és a profiljaik átvitelét más platformokra.
5 tipp a sztárfotóstól: így örökítse meg a „golden hour” pillanatait
A világsztárokról készített portréi által híressé vált Uli Weber Ibizán tesztelte a Samsung csúcsmobiljának kameráját. A többek között Stinget, Kate Mosst vagy Kylie Minogue-ot is...
Ingyenes internetet szórnak majd a Facebook műholdjai, hamarosan fel is lövik az elsőt
Az ingyenes internet sugárzására alkalmas drón fejlesztését néhány hete ugyan leállította a Facebook, de mint kiderült, párhuzamosan futtattak egy másik, hasonló projektet is, amely...
Az amerikai felnőttek 18 százalékának van okoshangszórója
A felhasználók szerint rádió helyett is tökéletes megoldás az okoshangszóró.

További tech hírek >>