Végre ihatnak a hajótöröttek


Aki ismeri a hajókon, illetve repülőkön használt mentőtutajokat az tudhatja, hogy egy tengerbe zuhanás, illetve süllyedés esetén a mentőcsónak megmentheti az életünket. Ám ha napokig hánykolódnak a túlélők a nagy sós vizeken, a szomjúság lehet a vesztük.

Mert bizony a tengerek, óceánok vizét nem igen lehet meginni. Vagyis meg lehet, de elég komoly tünetekkel járó „betegséget” okozhat ezen vizek fogyasztása, mivel az emberi szervezet nem képes feldolgozni ilyen mennyiségben a sót, ami így meg is ölheti a szerencsétlenül járt, ám megmenekült illetőt.

Éppen ezért, szükség volt egy olyan fejlesztésre, ami ivóvízzel látja el a mentőtutajban hánykolódni kénytelen népeket, míg a partőrség, vagy a keresőcsapat a nyomukra bukkan. Szerencsétlenebb helyzetben ez akár napokig is eltarthat. 

A SeaKettle Life Raft tehát gondoskodik utasairól, már ami az ivóvízellátást illeti. A felfújható tutaj „vázába” ugyanis tengervíz szivattyúzható, amit a napfény és meleg segítségével ügyesen párologtat a kis mentőeszköz, majd a lecsapódó és teljesen sótlan folyadékot egy másik tárolóba gyűjti, ahonnan egy csap és ivócső segítségével magához veheti a szomjazó „utazó”. A mentőtutaj még csak koncepció képében létezik, ám ez hamar megváltozhat, hiszen a fejlesztés elnyerte a James Dyson Award-ot, illetve néhány mentőeszközzel foglalkozó cég már meg is kereste  Kim Hoffman designert, a készítőt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Látott már önvezető Combinót?
A berlini InnoTrans világkiállításhoz kapcsolódóan mutatta be Potsdamban a városi forgalomban közlekedő önvezető tesztvillamosát a Siemens.
Elérhető a Fujifilm X-T3
A japán gyártó legújabb váza a tengerentúlon már a boltok polcain van, itthon akár már a hét folyamán is elérhetővé válik.
Miért van az, hogy a méheket csípjük, a darazsakat meg nem?
Noha egyformán hasznosak, a darazsakat utálja, a méheket szereti az emberek többsége egy brit tanulmány szerint.
Drónokkal kukkolnak az E.ON szerelői
A gépek az emberi szem számára észrevehetetlen eltéréseket is kiszűrik.
Szinte féláron lehet most tiéd a Xiaomi Mi Band 3 aktivitásmérő
Az aktivitásmérő karórák néhány éve kezdtek el terjedni a piacon, ám azóta szinte minden háztartásba jutott már belőlük egy. The post Szinte féláron lehet most tiéd a Xiaomi Mi Band...

További tech hírek >>