Végre ihatnak a hajótöröttek


Aki ismeri a hajókon, illetve repülőkön használt mentőtutajokat az tudhatja, hogy egy tengerbe zuhanás, illetve süllyedés esetén a mentőcsónak megmentheti az életünket. Ám ha napokig hánykolódnak a túlélők a nagy sós vizeken, a szomjúság lehet a vesztük.

Mert bizony a tengerek, óceánok vizét nem igen lehet meginni. Vagyis meg lehet, de elég komoly tünetekkel járó „betegséget” okozhat ezen vizek fogyasztása, mivel az emberi szervezet nem képes feldolgozni ilyen mennyiségben a sót, ami így meg is ölheti a szerencsétlenül járt, ám megmenekült illetőt.

Éppen ezért, szükség volt egy olyan fejlesztésre, ami ivóvízzel látja el a mentőtutajban hánykolódni kénytelen népeket, míg a partőrség, vagy a keresőcsapat a nyomukra bukkan. Szerencsétlenebb helyzetben ez akár napokig is eltarthat. 

A SeaKettle Life Raft tehát gondoskodik utasairól, már ami az ivóvízellátást illeti. A felfújható tutaj „vázába” ugyanis tengervíz szivattyúzható, amit a napfény és meleg segítségével ügyesen párologtat a kis mentőeszköz, majd a lecsapódó és teljesen sótlan folyadékot egy másik tárolóba gyűjti, ahonnan egy csap és ivócső segítségével magához veheti a szomjazó „utazó”. A mentőtutaj még csak koncepció képében létezik, ám ez hamar megváltozhat, hiszen a fejlesztés elnyerte a James Dyson Award-ot, illetve néhány mentőeszközzel foglalkozó cég már meg is kereste  Kim Hoffman designert, a készítőt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nincs, aki megcsinálja Magyarországon a digitális forradalmat?
A digitális transzformáció szinte a teljes hazai kkv szektort érinti, ám csak kevesek aknázhatják ki a benne rejlő lehetőségeket, mert nincs elég szakember.
Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú
Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen...
Mélyen belenyúlna a kiadók zsebébe az Apple
A várható prémium hírszolgáltatás bevételeinek 50 százalékára tart igényt az Apple.
Vészesen emelkedik a légkör metántartalma
Drámai mértékben kezdett el nőni az atmoszférában a metán mennyisége, amely az egyik legveszélyesebb üvegházhatású gáz.
Nem így néz ki a Sony Xperia XZ4
Mindent körbejárt az Xperia XZ4 állítólagos fotója, de kiderült, hogy hamis.

További tech hírek >>