Vezéreljen autót szemmel Ön! VIDEÓ!


Ha már a kémrobotját tudja aggyal vezérelni, akkor itt az idő, hogy saját szemgolyója segítségével irányítsa járművét az utakon.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, egy lelkes robotgyűjtő megszállott olyan rendszert barkácsolt, ahol agyhullámai segítségével tudja őrrobotját irányítani. Németországban mindeközben pedig David, egy bicikli sisakkal a fején az anyósülésről szemgolyója mozgatásával irányít egy kisbuszt! Mi jöhet még?

A projekt vezetője Raul Rojas a berlini szabadegyetem professzora elmondása szerint a sisakba épített kamera követi a sofőr szemmozgását és ez alapján irányítja a rendszer a furgont. Mi van ha most, hogy a szoknyák rövidülnek, a könnyű blúzok pedig egyre átlátszóbbak, vagy kivágottabbak, félrepillantunk egy pillanatra? Már el is gázoltuk a csinos hölgyet! Ebben a pillanatban Raul Rojas az épp a majdnem hósz km/h-val szaladó furgon elé ugrik és hopp! A jármű megáll, David, a sofőr pedig rezzenéstelen arccal figyeli professzora akcióját.

##199355##

A jármű sebessége ugyan 30 mp/h-ban van korlátozva, de mivel képes mindenféle emberi beavatkozás nélkül (tehát még szemmozgás sem kell neki), autonóm módon közlekedni, gyakorlatilag csak a kerszteződéseknél kell a szemgolyónkkal segítenünk a járműnek, hogy merre tovább. Mivel a srácok ráérnek készítettek egy iPhone alkalmazást, amivel vidáman akár távolról is vezérelhetik ezt a valószínűleg nem filléres kacatokból átépített kisbuszt (videó). Nem gondolom, hogy ez a jövő autóvezetési szempontból, de érdekes ötlet, miből sokat profitálhat az autóipar.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>