Vezéreljen autót szemmel Ön! VIDEÓ!


Ha már a kémrobotját tudja aggyal vezérelni, akkor itt az idő, hogy saját szemgolyója segítségével irányítsa járművét az utakon.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, egy lelkes robotgyűjtő megszállott olyan rendszert barkácsolt, ahol agyhullámai segítségével tudja őrrobotját irányítani. Németországban mindeközben pedig David, egy bicikli sisakkal a fején az anyósülésről szemgolyója mozgatásával irányít egy kisbuszt! Mi jöhet még?

A projekt vezetője Raul Rojas a berlini szabadegyetem professzora elmondása szerint a sisakba épített kamera követi a sofőr szemmozgását és ez alapján irányítja a rendszer a furgont. Mi van ha most, hogy a szoknyák rövidülnek, a könnyű blúzok pedig egyre átlátszóbbak, vagy kivágottabbak, félrepillantunk egy pillanatra? Már el is gázoltuk a csinos hölgyet! Ebben a pillanatban Raul Rojas az épp a majdnem hósz km/h-val szaladó furgon elé ugrik és hopp! A jármű megáll, David, a sofőr pedig rezzenéstelen arccal figyeli professzora akcióját.

##199355##

A jármű sebessége ugyan 30 mp/h-ban van korlátozva, de mivel képes mindenféle emberi beavatkozás nélkül (tehát még szemmozgás sem kell neki), autonóm módon közlekedni, gyakorlatilag csak a kerszteződéseknél kell a szemgolyónkkal segítenünk a járműnek, hogy merre tovább. Mivel a srácok ráérnek készítettek egy iPhone alkalmazást, amivel vidáman akár távolról is vezérelhetik ezt a valószínűleg nem filléres kacatokból átépített kisbuszt (videó). Nem gondolom, hogy ez a jövő autóvezetési szempontból, de érdekes ötlet, miből sokat profitálhat az autóipar.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Előzetesen a Rick és Morty 4. évadjának második fele
Decemberben ugyan kisebb szünetre vonult Rick és Morty, május 3-án azonban folytatódik a negyedik évad. Előzetesen a következő öt epizód.
Új funkció kerülhet a Facebook Messengerbe
A jövőben látható lesz a felhasználó tartózkodási helye és az éppen végzett tevékenysége.
Kémkedik az androidos alkalmazások egyharmada
A szoftverek egy részét érdekli, hogy milyen más programok vannak feltelepítve egy adott eszközre.
Úgy néz ki, a Bethesda az E3 digitális verzióját is kihagyja idén
A legtöbb kiadó az elmaradt E3 helyett digitális konferenciát tervez tartani júniusban, a Bethesda azonban más irányba gondolkodik.
Az Ubisoft is ingyenjátékot osztogat
Elsőként a Rayman Legends került a terítékre.

További tech hírek >>