Vezéreljen autót szemmel Ön! VIDEÓ!


Ha már a kémrobotját tudja aggyal vezérelni, akkor itt az idő, hogy saját szemgolyója segítségével irányítsa járművét az utakon.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, egy lelkes robotgyűjtő megszállott olyan rendszert barkácsolt, ahol agyhullámai segítségével tudja őrrobotját irányítani. Németországban mindeközben pedig David, egy bicikli sisakkal a fején az anyósülésről szemgolyója mozgatásával irányít egy kisbuszt! Mi jöhet még?

A projekt vezetője Raul Rojas a berlini szabadegyetem professzora elmondása szerint a sisakba épített kamera követi a sofőr szemmozgását és ez alapján irányítja a rendszer a furgont. Mi van ha most, hogy a szoknyák rövidülnek, a könnyű blúzok pedig egyre átlátszóbbak, vagy kivágottabbak, félrepillantunk egy pillanatra? Már el is gázoltuk a csinos hölgyet! Ebben a pillanatban Raul Rojas az épp a majdnem hósz km/h-val szaladó furgon elé ugrik és hopp! A jármű megáll, David, a sofőr pedig rezzenéstelen arccal figyeli professzora akcióját.

##199355##

A jármű sebessége ugyan 30 mp/h-ban van korlátozva, de mivel képes mindenféle emberi beavatkozás nélkül (tehát még szemmozgás sem kell neki), autonóm módon közlekedni, gyakorlatilag csak a kerszteződéseknél kell a szemgolyónkkal segítenünk a járműnek, hogy merre tovább. Mivel a srácok ráérnek készítettek egy iPhone alkalmazást, amivel vidáman akár távolról is vezérelhetik ezt a valószínűleg nem filléres kacatokból átépített kisbuszt (videó). Nem gondolom, hogy ez a jövő autóvezetési szempontból, de érdekes ötlet, miből sokat profitálhat az autóipar.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Ubisoft tisztogat, három vezető beosztású dolgozó is lemondott
A szexuális zaklatások és munkahelyi visszaélések utáni vizsgálódás következtében újabb három ember mondott le posztjáról.
A chatbotok is segíthetnek a koronavírus elleni harcban
A szoftverek tehermentesíthetik az egészségügyi intézményeket és az orvosokat.
Crusader Kings 3 előzetes
Hűbérurak és királyok története, dicső hódításoké és kevésbé dicső árulásoké, több száz év újra alakítható történelem. Harmadszor…
Egyszerre több mobil is kezelhető lesz a Windows 10-ből
Jelenleg egyetlen eszközzel használható a Csatolt telefon.
Ez történt: kiszámolták, mi történne, ha jó fejek lennénk a Földdel
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

További tech hírek >>