Wacom Intuos4 Bluetooth digitalizáló tábla


Megmondom őszintén, soha életemben nem használtam digitális rajztáblát, pedig „fotóboltolok” eleget. Viszont mindig könnybe lábadt szemmel figyeltem grafikus barátomat, aki úgy használja mind a szoftvert, mind pedig a digi tábláját, mintha együtt született volna velük.

S most, amikor a gyártó bejelentette legújabb fejlesztésű rajzoló eszközét, ismét könnyek szöktek a szemembe. Egyrészt azért, mert ilyenem sose lesz, másrészt pedig azért, mert miket tud Úristenem. Az történt, hogy az új Wacom Intuos4-et bluetooth kapcsolattal látták el, így nem kell kábellel dugdosni sehova, nincs kötöttség, az ember akár járkálhat is az asztala mellett kezében a táblával, miközben bőszen dolgozik. Ezt nevezem én szabadságnak a javából :o)

További érdekessége a kis digitalizáló táblának, hogy a kialakítása meglehetősen aszimmetrikusra sikerült, ugyanis a keret bal oldalán (vagy jobb, ahogy tetszik) nyolc darab programozható (testre szabható), úgynevezett Dynamic ExpressKeys gomb kapott helyet, melyek mellett OLED kijelző mutatja a választható grafikai funkciókat. A nyolc darab gombocska között egy újabb fícsörre figyelhet fel az ember, méghozzá egy Touch Ring névre keresztelt tekerhető gyűrűre, mellyel olyan szolgáltatások érhetők el, mint a zoomolás, scrollozás, ecsetek és radírok méretének megváltoztatása, vagy akár a rajzvászon elforgatása. S ha már a kezelőszerveknél tartunk, meg kell említenem, hogy a gyártó a jobb és balkezes felhasználókra is gondolt, hiszen ha az ember 180 fokban elforgatja a rajztáblát, a gombok funkciói átfordulnak a másik oldalra anélkül, hogy bármit be kéne állítani manuálisan.

És itt még mindig nem merült ki a látványosságok listája. A Wacom Intuos4 eddig nem látott érzékenységű rajzfelületet kapott, így a leghaloványabb árnyalatokat is monitorra vetheti általa az a szerencsés, aki közel 360 jó angol fontot hajlandó fizetni érte ez év márciusának végétőltől, amikor is elérhetővé válik a kicsike a nagyközönség számára is. A készülék természetesen kompatibilis az összes Adobe termékkel, Corel Painter és Autodesk programokkal. Remélem hazánkba is hamar eljut a kis drágaság, hogy mihamarább betérhessek egy szám.tech. boltba és nyál csorgatva jól megtapicskolhassam fizikai valójában is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>