Wacom Intuos4 Bluetooth digitalizáló tábla


Megmondom őszintén, soha életemben nem használtam digitális rajztáblát, pedig „fotóboltolok” eleget. Viszont mindig könnybe lábadt szemmel figyeltem grafikus barátomat, aki úgy használja mind a szoftvert, mind pedig a digi tábláját, mintha együtt született volna velük.

S most, amikor a gyártó bejelentette legújabb fejlesztésű rajzoló eszközét, ismét könnyek szöktek a szemembe. Egyrészt azért, mert ilyenem sose lesz, másrészt pedig azért, mert miket tud Úristenem. Az történt, hogy az új Wacom Intuos4-et bluetooth kapcsolattal látták el, így nem kell kábellel dugdosni sehova, nincs kötöttség, az ember akár járkálhat is az asztala mellett kezében a táblával, miközben bőszen dolgozik. Ezt nevezem én szabadságnak a javából :o)

További érdekessége a kis digitalizáló táblának, hogy a kialakítása meglehetősen aszimmetrikusra sikerült, ugyanis a keret bal oldalán (vagy jobb, ahogy tetszik) nyolc darab programozható (testre szabható), úgynevezett Dynamic ExpressKeys gomb kapott helyet, melyek mellett OLED kijelző mutatja a választható grafikai funkciókat. A nyolc darab gombocska között egy újabb fícsörre figyelhet fel az ember, méghozzá egy Touch Ring névre keresztelt tekerhető gyűrűre, mellyel olyan szolgáltatások érhetők el, mint a zoomolás, scrollozás, ecsetek és radírok méretének megváltoztatása, vagy akár a rajzvászon elforgatása. S ha már a kezelőszerveknél tartunk, meg kell említenem, hogy a gyártó a jobb és balkezes felhasználókra is gondolt, hiszen ha az ember 180 fokban elforgatja a rajztáblát, a gombok funkciói átfordulnak a másik oldalra anélkül, hogy bármit be kéne állítani manuálisan.

És itt még mindig nem merült ki a látványosságok listája. A Wacom Intuos4 eddig nem látott érzékenységű rajzfelületet kapott, így a leghaloványabb árnyalatokat is monitorra vetheti általa az a szerencsés, aki közel 360 jó angol fontot hajlandó fizetni érte ez év márciusának végétőltől, amikor is elérhetővé válik a kicsike a nagyközönség számára is. A készülék természetesen kompatibilis az összes Adobe termékkel, Corel Painter és Autodesk programokkal. Remélem hazánkba is hamar eljut a kis drágaság, hogy mihamarább betérhessek egy szám.tech. boltba és nyál csorgatva jól megtapicskolhassam fizikai valójában is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>