Zöld klaviatúra a Fujitsu-tól


Ha a színe nem is zöld, de összetételét nézve újrahasznosított anyagokból készült, mellyel elsőként szerepelhet a piacon a cég.

Úgy látom, hogy lassan, de biztosan működik az újrahasznosítás az informatika világában is, ezt megcáfolni nem lehet, de bizonygatni méginkább, hiszen hallottunk már a Sony öko telefonjairól, vagy a BenQ zöld monitorjairól, viszont ilyet még valóban nem készített senki.

Megegyezik az átlagos műanyag klaviatúrákkal, semmi feltűnőt nem vennénk észre, talán csak a Green IT logót, mely ott virít a bal felső csücskében. A billentyűzet 45 százaléka készült újrahasznosított anyagokból, két része 100 százalékosan lebomló, kéztámasza pedig a papírgyártás anyagaként használt lignin-ből van, valamint az USB kábele is PVC mentes.

A Fujitsu csak ennek a billentyűzetnek az esetében, körülbelül 60 ezer kilogramm műanyagot vált fel évente. Nem találtam információkat a megjelenésről, de körülbelül annyiba fog kerülni, mint hasonló műanyag társai.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Társalgó] Kuruzslók Quedlinburgban a Compayától
Ismét vásár van Quedlinburg városában, a csodadoktorok és a kuruzslók pedig nem maradnak távol! Készíts főzeteket, és próbálj meg Quedlinburg legsikeresebb kuruzslójává válni a...
Forza Horizon 3 – Hamarosan eltűnik a Microsoft Store-ból, ezért most óriási kedvezménnyel vehetitek meg
Nem sokáig lehet már megvásárolni a széria harmadik részét.
Lebuktatta az Xbox Series S-t a konzol gamepadje?
A Microsoft egyelőre csak a Series X verzióról beszélt, de számos pletyka van egy kisebb teljesítményű gépről.
Próbálják javítani a Horizon Zero Dawnt
Jobb lett volna elhalasztani a PC-s változat kiadását.
Elavultak az online PDF-dokumentumok
A közel 30 éves szabványt már régen le kellett volna váltani.

További tech hírek >>