Infratag FŐOLDAL ARCHÍVUM KETYEREPARK BLOG APRÓHIRDETÉS FÓRUM FALIÚJSÁG KERESÉS KÉPEK VIDEÓK
hirdetés
Sokan szeretnek manapság az MMO-kat. Számos fajtája van, a legismertebbek az MMORPG-k mint például a World of Warcraft, Silkroad vagy a Guild Wars. Ezen felül van számos egyéb fajtáju játék is, mint például a Football Superstars ami egy focis játék...
Tovább »
Most olvastam, hogy a japánoknál AA elemeket már bármilyen folyadékkal feltöltve képesek használni. Hangsúlyozom bármilyen folyadékkal...
Tovább »
Amikor a Google 2006-ban megvásárolta a YouTube-ot 1.65 milliárd zöldhasúért, mindenki azt kérdezte: Nyereséges lesz?
Tovább »
Szemünk előtt a megoldás
Tovább »
Néha a kevesebb, több. Erre tökéletes példa a Joli OS ami a kicsi méretével és mégis nagyon hasznos funkcióival keltette fel a figyelmemet.
Tovább »
Réges régen, egy messzi, messzi IP szegmensben ...
Tovább »

2009-07-27 21:01 · (12)
egyébként az itunes frissítése miatt elég sokaknál jelentkezett a fenti hiba  szóval nem csak nálad okozott bibit ilyen mindenhol becsúszik Windowsnál Linuxnál Osxnél is becsúsznak az ilyen jelegű dolgok.

Hivatkozás: (11) magyar1848
2009-07-27 20:44 · (11)
Igen, a probléma az itunes lefagyásánál kezdődik...

Hivatkozás: (10) blackbird
2009-07-25 14:10 · (10)
magyar1848:
az ipodot  az itunesel kell megformázni.

puME11:
az apple hivatalos magyar oldala  meg ez  http://apple.hu/
fix tv-n érdemes nézni a macians nevű műsort mert az pont mac-el foglalkozik.
2009-07-15 21:26 · (9)
az itunes sose a megbízhatóságáról volt híres ilyen gubancok előfordulnak mindenhol jaja ha a felhasználó hülye az ellen semmi se véd. :)

Hivatkozás: (8) magyar1848
2009-07-15 20:45 · (8)
Egyébként elértem azt az ipodommal, hogy minden csak félig ismeri fel, és eddig a számtalan gépbe, ahova bedugtam, egy Lenovo/Vista laptopon kívül, minden lefagyott.
Pedig apple laptoppal is próbáltam formázni!!
Ennyi: hülyegyerek kezében az apple is van olyan megbízhatatlan mint a többi cucc.
És itt az az érdekes, hogy még csak nem is hardver-probléma...
2009-07-15 14:07 · (7)
lehet venni magyar kiosztásút is elég sok kereskedelmi játék van almára is nfs carbon pro street meg még néhány az ea sorozatból na meg az id software játékai wow és a star craft+Brood War Diablo sorozat a Blizzardtól. az ára az tényleg elég magas azt  el kell ismerni a windows se olcsó ha nem oem-et vagy előtelepített gépet vesz az ember. a hw azért ilyen mert az apple nem akar mindenféle dzsunka hulladékot támogatni.  egy apple árú pc  se a lehető legjobb ha nincs normálisan összerakva.

http://hup.hu/
http://hup.hu/Apple
http://hup.hu/forum/213 az osx-es forum a hupon érdemes belenézegetni.
 az appleval az a baj hogy az oprendszerben lévő hibákat bassznak azonnal javítani.
pl aki nyomdaiparban dolgozik vagy a reklám szakmában tehát dtp-s cuccokat haznál vagy pl hangszerkesztés video vágás stb. igen vannnak ilyen programok windowsra linuxra is de az almára több ilyen van. pl nem vágja galyra magát mint ahogy a windows szokta igen az osx is fagy de nem annyira mint a windows. ha szeretném akkor a linuxomat is csontrafagyasztom úgy hogy a reset gomb se segít rajta.
az hogy megéri e az attól függ hogy mire akarod használni.
 legtöbbször az egész alaplapot készüléket cserélik ha garis akkor ingyen vagy egy kisebb öszegbe kerül ha nem akkor egy új készülék árába fog kerülni. de ezt leginkább egy apple szervíz tudná megmondani.

Hivatkozás: (6) magyar1848
2009-07-15 13:24 · (6)
Én mindig Apple párti voltam, onnantól, hogy kaptam egy ipodot.
De azért megpróbálom felsorolni a hátrányait:
-Mi van ha eltörik benne valami? Mondjuk a gyakori hiba, az usb portok rongálódása?
 Mennyit kell fizetni azért, hogy megcsinálják?
-A második hátrány a neve: ALMA, ki akar egy almán dolgozni vagy játszani? Gondoljatok bele, az angol nyelvűek így beszélnek: "kaptam egy új almát, mert a régi már unalmas volt"
-Természetesen meg kell említeni az árát is, amivel mindenki jön. Tud annyit egy apple-árú pc, mint az Alma?

Ennyit találtam így kapásból...
2009-07-14 18:25 · (5)
applenel van olyan lehetőség hogy bemész egy apple centerbe és ott élőben kitudod próbálni hogy milyen a rendszer  és van részlet fizetési lehetőség is. amire az mack tulajok panaszkodni szoktak az a szerviz hálózat kiépítetlensége illetve a működése  miatt ha valami probléma merülne fel.

Hivatkozás: (1) puMEe11
2009-07-14 18:05 · (4)
az apple konfigok azért elég jók  az apple termékei leginkább hangmérnököknek grafikusoknak  illetve építészeknek tervezte az apple.ami egyben hátrány az előnye is egybe jobban össze van csiszolva a hw-el így jobban is működik azért egy  C2D qvad core procival szerelt laptopot bárki elfogadna. pl osx-nek van tört változata pc-re is hackintos néven  a mai inteles mac-ek azok sima pc-k efivel. tehát egy efis biosal rendelkező pc-re a gyári mac osx is felrakható. abban egyetértek veled hogy az apple körül kialakult egy sznobizmus de ez igaz a windowsra és linuxra is. lehet bővíteni az apple konfigokat is ez sem akadály a fenti állításod az a régi ppc-s mac-ekre igaz is volt a maiakra meg már ez se nagyon igaz.

http://osx86.hu/ érdemes olvasgatni hogy hogyan lehet némi trükel osx-et sima pc-re felrakni.
itt is a kinek a pap kinek a papné esete van.
pontosan ahogy írod hogy nem érdemes összehasonlítani mert a kettő egészen más filozófiát követ. ideológiailag meg használat terén is osx azoknak jó leginkább akik linux és bsd rendszerek felől jönnek aki windowsról akar váltani osx-re annak az elég meredek lesz a fenti okok miatt..
az apple konfigokat vesszik mint a cukkrot itthon is. lehet hogy nem nagyon látszik de nagyon terjed.
mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai a pc architektúrának is.

Hivatkozás: (3) Kitkat001
2009-07-14 13:35 · (3)
Nem fair összehasonlítani, más rétegnek készült mind a kettő. jön egy pro-kontra lista, szigorúan szerintem! :
PC
:
Pro > Minden réteghez eljuttatható, plusz amikor valaki vesz egy "első gépet", az mindig PC, mert a belépő szintűek olcsók, meg mindenki ezt használja. Aztán a legtöbb ember PC-nél marad, mert váltani fura, meg drága, és inkább kihasználják a jó bővitési lehetőségeket.
Kontra > Aki amit gondol, idegondolja. Sok féle konfig sokféle gyártól, vagy nemtudommicsodától, az ember meg belekavarodik és inkább megveszi darabokban, már aki hajlandó rá.

Apple:

Pro > Amilyen gépet veszel, nagyjából úgy is marad, mert rossz, vagyis gyenge apple nincs, mert jó kivitelezés, sötöbö. OS egyértelműen jobb, nagyjából ennyi.
Kontra > A sznobizmus jelképe nálam.:D Kevesebb is fogy belőle, kisebb réteghez jut el = nem tör majd világuralomra.:D Gondolom nem is ez a cél, mert a felhasználócsoportja bőven meg van elégedve, szóval cél elérve.
Mégegyszer szerintem:)

Szerkesztve: 2009-07-14 13:36
2009-07-14 13:22 · (2)
Az Apple elsősorban hw-t gyárt az osx olyan aféle kiegészítő hogy eltudják adni a gépet.
Az apple előnye hogy amiket árulnak vasakat azok nagyon jól össze vannak rakva.
Osx-et még nem próbáltam így arról nyilatkozni nem nagyon tudok.
Pl az osx az a darwinra épűl ami meg tullajdonképen egy free bsd mach kernelel. Az osx részben nyíltforrású már mint az oprendszer alapja a darwin a graf felület  az aqua az meg zárt. mivel unix rendszer ezért nagyon stabbil  igaz a biztonsága az osxnek elég gyenge főleg azok tudják nagyon jól akik nem az elvakult mac fan oldalakat nézegetik.

A windows nem lenne rossz ha a microsoft gatyába rázná magát.
én leginkább  linuxot használok elég sokáig használta windowst is hát van még mit fejlödni a vistanál és a windows 7nél llátszik hogy lészbe kaptak egy oprendszernél nem a csicsa számít hanem ami a csicsa mögött van.

ha nagyon sok lovém lenne szerintem én is apple gépet vennék.
 pár link a témában:
http://wiki.hup.hu/index.php/Darwin
http://wiki.hup.hu/index.php/Mac_OS_X
2009-07-14 12:33 · (1)
Ki mit gondol? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Nekem személyszerint mindig is PC-m volt, de már nagyon gondolkozom a váltáson!Szóval én inkább Apple párti vagyok!
VÁLTS KINÉZETET:
Kövess minket:
Ez történik most
ShadowBeast a(z) 'Sony Ericsson Live with Walkman™' ketyerét felvette a ketyeréi közé
Ildikó19 megváltoztatta a profil adatait
csiporász regisztrált az oldalra
kocki megváltoztatta a profil adatait
kocki regisztrált az oldalra
bertalanimre véleményezte a(z) 'Gyurcsány Ferenc nem halt meg!' cikket
BodaL regisztrált az oldalra
meggi regisztrált az oldalra