3M 3D film

2009. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Térhatáskeltő filmpanel Az Acer 3D-s laptopjáról beszámoltunk hasábjainkon, ami elsőként vitte sorozatgyártásba a térbeli élvezetet hordozható számítógépbe. A költséghatékony előállítást többek közt az a 3D-s élményt biztosító filmréteg biztosította, amit kisvártatva már külön is megvásárolhatunk.

Bár az Acer egy polarizált szemüveggel kínálja laptopját, a 3M által mostanában bemutatott 3D-s filmréteg segédeszköz nélkül is biztosítja a térhatás élményét. Mint minden feltörekvő technológia, talán még ez sem tökéletes (a megjelent fotók alapján nehéz véleményt alkotni), de már egy jobb megoldást kínál, mint elődjei. Huzamosabb idő után sokan panaszkodnak a 3D-s szemüvegek fejfájdító hatásáról, és kényelmetlenebb is, mint nélküle.

A 3M speciális filmjének egyik oldalán optikai lencsék helyezkednek el, míg a másik felén prizmák szórják szét a fényt a megfelelő irányban (jobb-bal szem), megteremtve a 3D hatást. A filmréteg egy panelben helyezkedik el, aminek ki-bekapcsolásával aktiválhatjuk, vagy megszüntethetjük a térhatást, igénynek megfelelően. A 3M egyelőre 9 és 2,8 hüvelykes, hordozható készülékekre készített prototípus LCD-panelt, de a tömeggyártással szélesíti a skálát. Árat, elérhetőséget majd akkor.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top