USB3 pendrive

2009. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az első szupergyors pendrive Azért csak be fog indulni ez az USB3. Rövid időn belül írtunk már alaplapról, merevlemezről, sőt, a legújabb USB3 PCI-kártyáról is, és most megérkezett az első hullámmal mindannyiunk nagy kedvence, a pendrive is.

A Super Talent kezdte meg az első USB3 specifikációt használó flash drive gyártását, ami szupergyors sebességre lesz képes, adatainkat 200 MB/s sebességgel repíti a háttértárolónkra! Persze ehhez kell egy USB3 foglalattal rendelkező alaplap, vagy az olcsóbb megoldás, a PCI-kártya. A RAIDDrive sebessége elérheti a 320MB/s gyorsaságot is UASP (USB Attached SCSI) meghajtóval. Erről nem igazán tudom, micsoda, de jól hangzik, és ez már tényleg nagyon gyors.

Az alapsebességgel mintegy 3 perc alatt tölthetjük tele a 64 GB-os pendrive-ot, ami a (ma) hagyományos USB2-n keresztül mintegy félórát venne igénybe. A készüléknek ugyan még nincs hivatalos ára, de félek, nem lesz olcsó.

Három méretben kerül első körben a fogyasztók elé, 32, 64 és 128 GB-os kiszerelésben. Nem nagyon akarom misztifikálni az új technológiát, mert ma még csak annak éri meg USB3-ra gyúrni, aki igazán sokszor mozgat nagy mennyiségű dokumentumot, de a lassú folyamat beindult, s az Intel habozása ellenére is apránként elterjedhet a gyorsabb adatmozgatás, otthoni környezetben is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top