Mennyit ér az iPhone 4G hír?

2010. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mi is írtunk róla nemrég. Naná! Akkora a mesterséges és valós felhajtás az „i” cuccok körül, hogy még ha akarnánk sem maradhatnánk ki belőle. De vajon mennyit ér ténylegesen a dolog? Mondjuk 5000 dollárt? Egy cikkecske?

Bizony! Ugyanis a Gawker Media (a gizmodo. com tulajdonosa) pontosan ennyit fizetett az új almás telefon megtalálóinak, hogy ők fotózhassák, videózhassák le az új iPhone-t. És hogy megérte-e a felhajtás? Kicsit több, mint egy nap alatt közel annyian olvasták a cikket, mint a teljes magyar lakosság fele: eddig 5,467,706 olvasója volt és 2034 komment érkezett (mondjuk a kommentek száma elég kevés az olvasáshoz képest).

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy megérte az az öt ezrest a dolog! Az Apple részéről nem kommentálták a dolgot, amit személy szerint meg is értek, ugyanis bármilyen hivatalos nyilatkozat csak rontana azon ködös a helyzeten, amiben most mindenki találgat, hogy ez most igaz, vagy kamu. A Gizmodo hosszú sorokon keresztül bizonyítja, hogy ez bizony egy működő és valóban az Apple által fejlesztett vadiúj, eddig még nem látott featúrákkal teletűzdelt iPhone.

Bár Steve Jobs-ék valószínűleg lilulnak dühükben, kaptak megint és (megint) ingyen egy óriási adag felhajtást a még bőven belső prototípus fázisban lévő készüléküknek, úgyhogy én még azt sem tartom kizártnak, hogy ez a „kávézóbantaláltukmegalegújabbájfónt” sztori nem is a véletlen, hanem egy remek vírusmarketinges csapat műve. A PR susmorgásban és felhajtásban almásék mindig is jók voltak, és ez az ami miatt nagyon-nagyon-nagyon sokan vásárolják az almás kézikészülékeket (a Mac az bizony más tészta), nem feltétlenül a tudásuk miatt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top