Eladta a veséjét egy iPadért

2011. 06. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Te képes volnál eladni egy szerved azért, hogy valami ketyerét vegyél rajta? Egy kínai srác úgy érezte, nagyobb szüksége van egy iPad 2-re, mint a két veséjére, így az egyik szervét kiműttette, majd eladta.

A Global Times híradása szerint a Zheng néven emlegetett 17 éves srác annyira szeretett volna egy iPad 2-t, hogy a neten felvette a kapcsolatot egy szervkereskedővel. Az ügynök 20 ezer jüant, azaz cirka 560 ezer forintot ajánlott a srác egyik veséjéért, aki bevállalta a műtétet.

A hírek szerint április 28-án el is utazott egy másik tartományba, ahol befeküdt egy kórházba. A műtétet elvégezték, egy vese mínusz, majd bezsebelte a pénzt is. Egyes források szerint egy laptopot és egy iPhone-t vett, mások tudni vélik, hogy egy iPad 2-t és egy iPhone-t is vásárolt a “honoráriumból”.

Otthon aztán a család eléggé furcsán nézett rá, hogy honnan szerzett pénzt az egyébként sem olcsóságukról híres Apple-termékekre. A viselkedése is gyanús lehetett, legalábbis úgy tippelem, kissé megviseli az embert, ha valami eldugott kínai kórházban kiműtik az egyik belső szervét. Kérdőre vonták a srácot, aki mindent elmondott.

A család ezután a rendőrséghez fordult, de a hatóságok természetesen már hiába próbálták elérni az ügynököt a megadott mobilszámon. A szóban forgó kórház vezetősége tagad, a legszebb, hogy menet közben kiderült, ott elvileg nem is végezhetnek ilyen beavatkozásokat. Annyit ismertek csak el, hogy az urológiai osztály szerződéses kapcsolatban áll egy kínai “üzletemberrel.”



Szerző

tech.hu



Scroll to Top