Gondolatolvasó lett a Google

2010. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hamarosan itthon is indul a Google Instant, ami még könnyebbé teszi a keresést, és ráadásul még időt is spórol. Belegondoltatok már abba, mennyi időt elvesztegettek az Enter lenyomásával?

A Google Instantnak az a lényege, hogy amint a felhasználó elkezdi egy keresőszó begépelését, az eredmények azonnal, automatikusan megjelennek, és az újabb betűk bevitelével egy időben dinamikusan változnak. Így a felhasználó gyorsan reagálhat az eredményekre, és azonnal a szükséges weblapra kattinthat. Emellett a megjósolt keresési kritériumok között navigálhat is, és az eredmények azonnal láthatóak, ahogy az egérrel lefelé halad.

A Google Instant már elérhető a google.com címen angol, valamint német, francia, spanyol, olasz és orosz nyelvre állított Google fiókok esetében, néhány héten belül pedig a magyarok is próbálgathatják.És a végére az érdekes adat: A Google becslései szerint az új Instant keresővel minden keresés esetén átlagosan 3,5 (2 és 5 közötti) másodpercet spórolhatunk, miközben naponta több mint 1 milliárd keresést hajtanak végre a Google oldalán. Ha a világon mindenki Instantot használna, ennyi időt takaríthatnánk meg szerintük: • 3,5 milliárd másodpercet naponta • 58,3 millió percet naponta • 350 millió órát évente • 11 órát másodpercenként • 111 évet az emberiség életéből minden nap



Szerző

tech.hu



Scroll to Top