Most már könnyedén dolgozhatsz az androidos telódról!

2011. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google elkészítette a mobilos Docs alkalmazását, úgyhogy mostantól gyerekjáték a doksikkal szórakozni mobilon. Már ha történetesen androidos telónk van.

A Google Docs természetesen eddig is elérhető volt mobilon is, van ugyanis egy böngészőre optimalizált verziója a dokumentum-kezelőnek. De a natív alkalmazás persze sokkal többet kínál.Például egyszerűen lehet a mobilról bármit feltölteni a Docs-ba, és egyszerűen meg is lehet ezeket osztani bárkivel a Gmail címjegyzékünkből, közvetlenül az alkalmazásból.

Van egy egyszerű, háromfunkciós widget is az appban, amivel új dokumentumot készíthetünk, elérhetjük a csillagozott doksijainkat, vagy instant tölthetünk fel fotót.A legnagyobb durranás viszont a szövegfelismerő funkció: lefotózol a telóddal egy szöveget, a Google technológiája pedig felismeri, értelmezi és szöveges, szerkeszthető doksiban eltárolja. Ez persze egyelőre még csak angol nyelven működik, és mint minden OCR technológia, nem dolgozik száz százalékig hiba nélkül. De azért nem rossz dolog, és a Gugli szerint hamarosan érkeznek a további nyelvek és további szövegkarakterek is.

Már csak az kéne, hogy ezt összekössék a Google Fordítóval, és kész a mobil úti szótár.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top