Hódít a privát karaoke Japánban

2011. 12. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A japánok nem csak beszélnek a levegőbe, hanem tesznek is a környezet megóvásáért. Már a mindennapos zajártalom csökkentésére is kidolgoztak egy kiváló rendszert: a privát karaoke fülkét.

Japán sok fura dolgot szabadított már a világra, az “only in Japan” igazi mémmé nőtte ki magát. A kreativitás a jelek szerint sosem fogy ki a felkelő nap országának lakóiból, akik mindig elő tudnak állni valami szokatlannal.

Elsőre a privát karaoke is elég érdekes ötletnek tűnik, hiszen ennek a “sportágnak” nem annyira a tökéletes produkció, mint inkább a buli, a hangulat és az éneklés közben elfogyasztott üdítő/sör/bor/pálinka a lényege.

Az 1Kara néven futó szolgáltatás mindezt kizárja: egyszemélyes, hangszigetelt fülkéket bocsát az érdeklődők rendellenességére, ahol aztán kényelmesen, mások hallójáratainak kínzása nélkül dúdolgathatók a világslágerek.

A díj mikrofonnal, fülhallgatóval, felszereléssel, igény szerint frissítőkkel cirka 8 dollár óránként, legalábbis napközben. Ha valaki éjjel akarja Queen nótákba fojtani a bánatát, annak kétszer ennyit kell fizetnie a hangszigetelt fülke magányáért. A novemberben indult szolgáltatás a japanprobe.com szerint népszerű a napközben unatkozó háziasszonyok körében és azok is előszeretettel használják, akik kicsit gyakorolni szeretnének egy jó hétvégi buli előtt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top