Táska, de nem rádió

2010. 05. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hála a technikának ma már rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hogy bárhová is menjünk, a közösségi zenehallgatás azért ne maradjon ki az életünkből. Emlékszem anno tele kellett pakolni a kétkazettást elemekkel, hogy a Római strandon se maradjunk kedvenc dallamaink nélkül.

S mivel manapság az mp3 lejátszók és a multimédiás telefonok is könnyedén elférnek a zsebünkben (ráadásul állandóan nálunk vannak ezek a kütyük), nincs is másra szükség, mint egy hordozható hangszóró párra, melyek közül a koreai designer, Yuan Xinwei koncepcióját mutatnánk most be nektek.

Használaton kívül a készülék úgy néz ki, mintha egy uzsonnás táska lenne, ám a tatyó igazából két hangszórót és egy mélynyomócskát rejt, melynek a tervek szerint a teljesítménye éppen elegendő lesz az átlagos felhasználásra. Házibulit biztosan nem fogunk kirobbantani vele, de hát nem is arra való.

A táska két oldalát egyébként harmonikaszerűen kihúzhatóra álmodta az alkotó, így a hangszórók is távolabb kerülnek egymástól, amivel a hangzás optimalizálható némileg. Az eszköz fixálható is a két tapadókorong segítségével, így akár üvegfelületre, vagy bármilyen sima falra feltapasztható, ha nem volna elég hely, vagy féltjük a földön heveréstől. A tervben Bluetooth, illetve Jack csatlakozás szerepel még, így bármilyen lejátszó eszköz csatlakoztatható hozzá, legyen szó mp3 lejátszóról, vagy okostelefonról. Mivel a készülék még csak koncepció képében létezik, sem árat, sem pedig a közelgő megjelenéséről nem tudunk beszámolni, mindenestre jó tudni, hogy valahol a távoli jövőben lesz egy ilyen is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top