Új HTC Dezirék és új Sense

2010. 09. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jön a HTC Desire HD és a HTC Desire Z, sőt, még a Sense-en is reszeltek a távol-keletiek.

Hogy mi a HTC Sense, azt elég nehéz lenne valamilyen kategóriába bezsúfolni. A gyártó csak lazán "élmény"-ként emlegeti, mások kezelőfelületnek hívják, de ez nem fedi a valóságot. Mindenesetre ez egy kiegészítő valami a HTC telefonjain, egyébként a Hero-ban debütált tavaly, de nem csak androidos mobilokon jelenik meg. Az új Sense-ben többek között a multimédiás tartalmakra nyomulnak rá, segítik ezek rögzítését, létrehozását, megosztását és használatát. Az új típusú kamerával HD minőségben lehet videófilmet rögzíteni, illetve képeket szerkeszteni egy sor vidám kameraeffektus segítségével. A HTC Locations egy olyan új, megkülönböztetett online helymeghatározó funkció, ami a felhasználók számára azonnali, igény szerinti kapcsolódást biztosít a letöltés késleltetése, illetve roaming díjak felszámolása nélkül.

A HTC Sense egy olyan integrált online, elektronikus olvasási lehetőséget is kínál, amely a Kobo által üzemeltetett új e-könyv áruházhoz csatlakozva működik, valamint egy új, a mobiltelefonra optimalizált e-olvasót is tartalmaz, amellyel kiemelhetünk szövegrészeket, jegyzetekkel láthatjuk el őket, illetve gyorsan rákereshetünk a különféle definíciókra, vagy lefordíthatjuk a számunkra ismeretlen kifejezéseket. Az új Sense-hez kapcsolódik HTCSense.com is, ennek segítségével a felhasználók egyszerűen kezelhetik a mobiltelefon tartalmakat HTC telefonjukon vagy személyi számítógépükön keresztül. Ez azt jelenti, hogy például ha véletlenül elkeveredett a telefonunk, akkor könnyen rálelhetünk azáltal, hogy hangos csörgésre állítjuk át, még akkor is, ha az le volt némítva. (Hogy én mennyit ábrándoztam valami ilyen megoldásról!)

Ezen kívül arra is van lehetőség, hogy egy térképen bejelölve lássuk telefonunk pontos helyét. Ha a telefon elveszett vagy ellopták, akkor az ügyfelek távolról is lezárhatják azt, átirányíthatják hívásaikat vagy sms üzeneteiket egy másik készülékre, üzenetet küldhetnek saját telefonjukra annak érdekében, hogy egyszerűbben visszakaphassák azt, de akár le is törölhetnek minden róla személyes adatot. A HTCSense.com lehetővé teszi, hogy egy személyi számítógépről működtetett böngésző révén leegyszerűsítsük az új HTC telefonok beállítását, illetve az archivált mobiltartalmakhoz – például címlistához, sms üzenetekhez vagy híváslistákhoz – való hozzáférést. A felhasználó exkluzív HTC tartalmakkal (például háttérképek, HTC látványelemek, hangok vagy szoftvermodulok) szabhatja át a telefont saját igényei szerint.

Ami pedig az új mobilokat illeti, októberben jön a HTC Desire HD és a HTC Desire Z Európába és Ázsiába. A HD Dezirét 4,3 hüvelykes LCD kijelzővel és Dolby Mobile és SRS virtuális hangzással örvendeztet. Ez az első olyan készülék, amelyet 1 GHz-es Qualcomm 8255 Snapdragon processzorral gyártanak. A HTC Desire HD 720p felbontásban képes videófilmeket rögzíteni a 8 megapixeles kamerája és a kettős vaku segítségével. A HTC Legend hagyományaihoz híven, a HTC Desire HD-t is egyetlen alumínium tömbből formálták meg. Az új HTC Fast Boot funkcióval felszerelve a felhasználók még gyorsabban kezdeményezhetnek hívásokat, illetve ellenőrizhetik e-mailjeiket, mivel lerövidül az operációs rendszer betöltéséhez szükséges idő.

Akik folyton úton vannak, azok számára a HTC Desire Z azt is lehetővé teszi, hogy folyamatosan kapcsolatban maradhassanak barátaikkal a Facebookon vagy a Twitteren, illetve kollégáikkal és ügyfeleikkel. A HTC Desire Z egy új megoldással teszi elérhetővé a QWERTY rendszerű billentyűzetet a gyors és kényelmes gépelés érdekében. A HTC Desire Z billentyűzetén egy sor billentyűkombináció és két személyre szabható billentyű biztosítja a leggyakoribb funkciók azonnali aktiválását a különféle menük megnyitása nélkül. A HTC Desire Z 720p-s felbontású, HD minőségű filmfelvételt tesz lehetővé az 5 megapixeles kamerával és az automata vakuval. Ez az első olyan készülék, amelyet 800MHz-es Qualcomm 7230-as processzorral szereltek fel a még jobb teljesítmény és az akkumulátor hosszabb rendelkezésre állása érdekében. Ezen a készüléken is megtalálhatjuk a HTC Fast Boot funkciót.

Arról még nincs infónk, mennyi is lesz az annyi. De van teljes speclista, méghozzá itt a HD-hez, itt meg a Z-hez.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top