Megveszi a Google a Motorola Mobility-t

2011. 08. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google bejelentette, hogy megvásárolja a Motorola mobilokat gyártó részlegét. A Motorola Mobility 12.5 milliárd dollárjába kerül a keresőóriásnak, ami elsősorban az Android oprendszer előtt nyitna új távlatokat a felvásárlással.

Ahogy azt a hivatalos sajtóközlemény is kiemeli, a részvényenként kápéban kifizetett 40 dolláros ár cseppet sem szerény, a pénteki záróárfolyamhoz képest 60% körüli prémiumot jelent. Mivel a Motorola különféle készülékei egyébként is az Android zászlóshajóivá igyekeztek avanzsálni, a tranzakcióval a zöld robotos oprendszert erősítené a Google.

“A Motorola Mobility elkötelezettsége egy természetes kötődést alakított ki a két cég között. Együtt csodálatos felhasználói élményt tudunk majd létrehozni, amiből a teljes Android ökoszisztéma profitál majd, a vásárlóktól a partnereken át a fejlesztőkig” - nyilatkozta lelkesen a Google vezérigazgatója, Larry Page.

Egy ilyen méretű felvásárlásnál természetesen nem mennek a dolgok egyik pillanatról a másikra. Az ügyet még jóvá kell hagynia bizonyos hatóságoknak az Egyesült Államokban és Európában egyaránt, de vélhetően nem gördül majd akadály az egyesülés útjába. A teljes folyamat várhatóan év végén, vagy 2012 elején zárulhat le.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top