A Google új ruhája

2010. 05. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A google tegnap teljesen új kinézetet kapott. Logó, keresési mező, és keresési ablak tekintetében. Elsőre talán fel sem tűnt mindenkinek, így fel tehetik a kérdést, hogy mi az új?

A nyitóoldalon eltüntek a keresés a teljes weben, képek, és csak a gépelési mező maradt meg. Ahova ha elkezdjük begépelni az adott dolgot, egy szép átmenettel felajánlja a lehetőségeit, immár sokkal-sokkal pontosabban, mint régen. Vigyük a tekintentetünet kicsit feljebb.

Ott megláthatjuk a google logót, ami első ránézésre hasonlít a régihez, de nézzük csak meg kzelebbről is. így már szembetűnőbb a változás.

Most pedig menjünk talán a legfontosabb részre a találati listához.

Itt a bal oldalsáv az érdekes, ugyanis mint láthatjátok az egyebek gomb megnyomása után lenyílik egy lista ami igen színes lehetőségeket takar, amik eddig is megtalálhatóak voltak a google szolgáltatásai között, ám most így egy helyen sokkalta használhatóbb csomagolásban kapjuk meg őket. Számomra a Videók , és Frissítések (twitter bejegyzések között valós időben történnő keresés az adott szóra, vagyis elküldöd a twittet, és körülbelül 10 másodperc mulva bennt van taggolva a google adatbázisába), valamint a Társalgások (fórumokra kihegyezve, és a gyik oldalakra) menü tetszett meg a legjobban. Ami még tetszett, hogy minden oldalon ha lenyitunk eg ilyen fület, részletesen testreszabhatjuk a funkcióit. Gondolok itt például a Videók fülön a Frissesség, Hossz, Rendezési elv, Nyelv, Felirat… STB.

Ez a fejlesztése igen jól sikerült a Google-nek, nem úgy mint a Buzz! (Zümm!). Így kell 2010-ben egy jó webes felületnek kinéznie, letisztult, és egyszerű, mégis gazdag testreszabhatóság. Ti mit gondoltok?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top