Elfelejtheted a billentyűzetet VIDEÓ

2010. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez most akkor laptop billentyűzet nélkül két kijelzővel, vagy két tablet összekapcsolva, amik oly kicsik, hogy szinte zsebben elférnek? Nos, nem tudom, mindenesetre Toshiba Libretto W100-nak hívják augusztustól.

Egészen megrökönyödtem, amikor megláttam ezt a 7” méretű kettős kijelzővel (1024 x 600px multitouch) megáldott jószágot. A majdhogynem zsebre vágható „laptopról” azt gondoltam először, hogy de jó kis koncepció, végre valaki kitalálta a Dual-Screen nótást. Aztán egy kis nyomozgatás után megláttam, hogy augusztustól elvileg kapható lesz.

A masinára Windows 7 Home Premium lesz telepítve, amit egy 1,2GHz teljesítményű Intel Pentium U5400 processzorral és 2GB RAM-mal hajthatunk meg. Ez azért nem rossz egy ekkorka készüléktől. Az adatokat egy nagy kapacitású (ez áll a leírásban) SSD-n tárolhatjuk és természetesen lesz benne microSD kártyaolvasó is.

Az internethez való csatlakozás Wi-Fi segítségével történik, a 3G-t elfelejthetjük. Ahogy a másodlagos kijelző miatt a klaviatúrát is. De kinek kellenek gombok, ha virtuálisan odavarázsolható, ahol egyébként lennie kéne? Nekem tuti nem hiányozna, ha megközelítőleg 1 100 dollár lapulna a zsebemben, amit csak a Libretto-ra költhetnék.

##208744##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top