A 15 éves fiú fejlesztése: iTunes Instant

2010. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy 15 éves japán programozó, Stephen Ou kitalálta, hogy egyesíti a Google Instantból megismert technológiát az iTunes keresőjével. Három óra alatt meg is csinálta.

A múlt héten számoltunk be a Google Instantról, ami azzal könnyíti meg a keresést, hogy még az Enter lenyomás előtt megjelennek a találatok, ahogy írjuk be a keresendő szót.Stephen Ou-nak pedig szimpi volt az ötlet, és beépítette egy másik keresőbe, amit gyakran használ. A srác nem szereti az iTunes keresőjét, mert nagyon lassú, az Apple Search API sokkal inkább bejön neki. Ez alapján hozta létre az iTunes Instantot, kevesebb mint 3 óra alatt.

Az ifjú Ou egyébként pénzt is kereshet az ötletével, ugyanis ha az ő oldalán keresztül találunk rá egy zenére, és ott vásároljuk meg, az Apple Affiliate Links rendszeren keresztül kap 5% jutalékot. Úgy sejti, nem fog vele túl sok pénzt keresni, de persze jól jön neki a támogatás.

Tulajdonképpen nem egy hatalmas dolog ez az emberiség szempontjából, de az iTunes-t használók életét tényleg megkönnyítheti egy picit. Arról pedig már ne is beszéljünk, mennyire megnyugtató, hogy ilyen tehetséges fiatalok is vannak. Most két napig nem fogom azt mondogatni, hogy "ezek a mai fiatalok". :)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top