Zsírúj Twitter jön

2010. 09. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Új külsőt és kibővített felületet kapott a Twitter, kvázi megágyaztak ezzel a hirdetéseknek. Tulajdonképpen jó húzás volt, hiszen régóta megy már a találgatás, hogyan lehetne profitot húzni az egyébként nagy népszerűségnek örvendő szolgáltatásból.

A Twitter erősen elkezdett nyomulni az utóbbi időben. Először saját mobilos alkalmazással jelentkezett, tehát elkezdte kinyírni azokat az appokat, amiket az ő rendszerükre építve, mobilon lehet használni. Most pedig tulajdonképpen az asztali Twitter-klienseknek üzent hadat. Azzal indokolták a lépést, hogy az utóbbi 30 napban aktív felhasználók 78%-a nem valamilyen desktop vagy mobilos alkalmazáson keresztül használták a szolgáltatást, hanem a sima webes felületen keresztül. Ők pedig szeretnének kedveskedni ezeknek a népeknek. A mobilos alkalmazásokhoz hasonlóan az iPadra is készítettek saját alkalmazást nemrégiben, nagy valószínűséggel ez szolgált az új webes felület alapjául is.

Kéthasábos lett az új dizájn: a bal oldalon ugyanúgy a csiripek vannak, ahogy azt eddig megszokhattuk, a jobb oldalra pedig különféle média tartalmak kerültek: itt jelennek meg például a fotók és a videók. (Kicsit azért a Facebookról is ismerős a dolog, nem?) A Twitter újdonsült médiapartnereinek tartalmai jelenhetnek meg ebben a sávban. A következő cégekkel állt össze a csiripelő: Dailybooth, DeviantArt, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi (formerly TweetPhoto), Twitgoo, TwitPic, Twitvid, USTREAM, Vimeo, Yfrog, YouTube. Gondolom, ide jöhetnének az esetleges hirdetések vagy egyéb pénztermelő tartalmak is. A hírek szerint az elkövetkező hetekben aktiválódik az új felület a felhasználók fiókjaiban. Az enyémmel nem tudom, mi a helyzet, ugyanis amikor be akartam lépni, többször is ezzel az üzenettel dobott vissza: 403 Forbidden: The server understood the request, but is refusing to fulfill it. (Szimpi ez a hibaüzenet, volt már olyan főnököm, akinek szívesen írtam volna én is hasonlót. Vagy a Firefox hibaüzenetét: ügynöknő összeomlott, a kellemetlenségek miatt elnézését kérjük.)Visszatérve a Twitterre: lehet, hogy azoknak a kedvét is meghozza ez az újítás a csiripeléshez és böngészéshez, akiknek eddig nem volt szimpi, hiszen jóval átláthatóbbnak és fogyaszthatóbbnak tűnik az infó. Legalábbis így a screenshotok alapján.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top