A Nintendo Wii segíthet a Parkinson-kórosokon

2010. 12. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ugyan magát a betegséget nem gyógyítja a játékkonzol, számos jótékony hatással bírhat a dolog. Brit kutatók most utánajárnak, pontosan miben segíthet a Wii.

A Parkinson's UK végzett egy előzetes felmérést 100 résztvevővel, amiből az derült ki, hogy a betegek kétharmadának segített a tüneteik kezelésében a játékkonzol. A Wii-zésnek köszönhetően javult az egyensúlyérzékük, és figyelemmel követhették a fejlődésüket, ami segített a motiváció fenntartásában. Sokkal kényelmesebben mozogtak az otthoni környezetben, a konditermekben sokan nem érzik jól magukat. Ráadásul a családtagokkal, barátokkal közösen is tudtak játszani, ami sokat javított a kedélyállapotukon, és segített legyőzni a depressziót, ami sok Parkinson-kórosnál megjelenik.

Ez tehát már korábban kiderült, a napokban viszont arról adott hírt a szervezet, hogy 35 ezer angol fontot adományozott egy belfasti egyetemnek, hogy tovább kutassa a Wii hatását és további lehetőségeit. A kutatás alapján az egyetem szakemberei megpróbálnak egy saját, mozgásalapú technológiát kifejleszteni, kifejezetten a Parkinson-kórosak számára.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top