A szakadék peremén a Kodak

2012. 01. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem tudta tartani a lépést a korral a patinás Kodak, az 1881-ben alapított cég a hírek szerint csődvédelmet fog kérni. A birtokában lévő szabadalmakra régóta fáj az iparág foga, most tényleg értékesítésre kerülhetnek.

A Kodak a világ egyik legismertebb márkaneve, a hivatalosan Eastman Kodak Co. néven bejegyzett cég több mint egy évszázados történelme során a legnagyobb fotós készülékeket, kiegészítőket forgalmazó vállalkozássá nőtte ki magát. A sikereket a minőségi termékeknek köszönhették, a digitális világban azonban egyszerűen nem találja a helyét a cég, a folyamatos hanyatlás a jelek szerint megállíthatatlan.

Hónapok óta fel-felröppentek már pletykák a tarthatatlan helyzetről, melyeket újra felmelegített a Wall Street Journal legutóbbi értesülése, miszerint a Kodak hamarosan csődvédelmet kényszerül kérni.

A dicső múlt egy darabja - Fotó: Liz Higgs

Mivel a piaci részesedést képtelenek voltak feltornázni, szinte már csak az 1100 elemből álló szabadalmi portfólióból számíthatnak életmentő bevételre, amivel folytathatná működését a jelenleg mintegy 19000 alkalmazottat foglalkoztató cég.

A Kodak részvények az utóbbi időben végképp elvesztették értéküket, egy ideje egy dollár alatti áron kaphatóak, ha ezt néhány hónapon belül nem sikerül feljebb piszkálni, úgy kivezetik a cég papírjait a tőzsdéről.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top