Betiltatná az Apple a Steve Jobs játékfigurát

2012. 01. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Internetszerte találkozni lehetett a napokban az In Icons nevű cég által készített, kissé hátborzongató, de kétségkívül élethű és profi Steve Jobs akciófiguráival. Az Apple nem kifejezetten örül a fejleménynek.

A figura cirka 30 centi magas, és természetesen a legendássá vált garbó-farmer-New Balance cipős outfitben ábrázolja az Apple egykori vezetőjét. A tavaly elhunyt Steve Jobsot formázó kis figurák képe vírusszerűen terjedt el a neten, és eljutott természetesen az Apple jogi osztályára is, ahol mérsékelt lelkesedéssel nyugtázták a megjelenését.

A Telegraph online kiadása szerint a cupertinói cég már jelezte is a játékot forgalmazó In Icons-nak, hogy amennyiben nem vonják vissza terméküket, úgy jogi lépésekkel lesznek kénytelenek kezdeni az újévet.

A cserélhető kezű, sokak által kicsit ijesztőnek titulált figurákat 100 dolláros áron lehet(ne) majd beszerezni, és február végén kezdenék postázni a rendeléseket. Az eBayen egyébként már beszerezhető, méghozzá 135 dollárért. Ha az Apple tényleg betiltja és nem csak a Telegraph kavarja az állóvizet, vajon mennyire megy majd fel az eladott példányok ára?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top