A világ legnagyobb beltéri fotója - VIDEÓ

2011. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Rekordméretű, 40 gigapixeles kép készült egy prágai kolostor könyvtáráról. A lenyűgöző panorámafotót majdnem 3000 kisebb képből varázsolták egybe.

A Strahov kolostor a cseh főváros egyik igen patinás épülete. A számtalan csodálatos műemlék közül immáron biztosan kiemelkedik azzal, hogy itt készítették el a világ legnagyobb beltéri digitális fotóját.

Szép, szép, de mivel készítették? - teheti fel a kérdést az egyszeri tekker, és jogosan. A végső művet 2,947 fotóból gyúrták össze, melyeket egy viszonylag átlagos Canon 550D készülékkel lőttek. A fotókat egy automatika készítette, a procedúra több napig tartott.

A 360Cities nevéhez fűződik a projekt, melynek honlapján számos gyönyörű épületről készült gömbpanoráma található, köztük magyar helyszínek is. Aki fogékony az ilyesmire, annak melegen ajánlott a honlap átböngészése. A sietősebbeknek pedig az alábbi videót ajánljuk:

##240101##

A világrekord természetesen a beltéri fotók mezőnyére vonatkozik, külső helyszínekről ennél durvább felbontású képek is készültek már. Itt van mindjárt egy 70 gigapixeles fotó Budapestről, amit a János-hegyről készítettek, de még ennél is durvább ez a sanghaji panoráma.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top