Ezért van rossz híre a játékoknak

2011. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Durva tragédiába torkollott egy japán szülő játékmániája. Mivel gyermeke zavarta, akadályozta őket barátjával a szórakozásban, meg akarták büntetni, de túllőttek a célon és végeztek a szerencsétlennel. A kislány mindössze három éves volt.

A 26 esztendős anyuka, Yui Tanaka épp játékkal múlatta az időt osakai otthonában, 20 éves barátja társaságában. A duó nem tudott a játékra koncentrálni, mivel a nő 3 éves kislánya “zajos és nyűgös” volt, ami zavarta őket. “Bűnét” azzal is tetézte, hogy a konzolt kidobta a szemetesbe.

A feldühödött anyuka büntetés gyanánt nem egy anyai nyakleveshez, vagy efféléhez folyamodott, hanem egy igen durva megoldást eszelt ki. Barátjával együttműködve megkötözték a kislány kezét és lábát, majd egy műanyag zsákot húztak rá. Alighanem meg is feledkeztek róla, a gyerek pedig megfulladt.

A pár, ami egyébként csak pár hónapja él együtt, a rendőrségen beismerte szörnyű tettét. Azt állítják, csak meg akarták büntetni a gyereket, amiért a jó szó nem használt, és eszük ágában sem volt megölni.

Amellett, hogy valóban szörnyű esetről van szó, az eset hosszabb távú hatásait is említsük meg. A család- és gyermekvédelmi szervezetek vélhetően most újra össztüzet zúdítanak majd a videojátékokra - ezzel egyidejűleg a fenti tragédia legfőbb oka, az emberi felelőtlenség megint szép csendben elsikkad majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top